WELL BEING

Οι 5 παράγοντες που σε κάνουν να αρρωσταίνεις εύκολα και συχνά


JTeam

31 Μαρτίου 2023

Οι 5 παράγοντες που σε κάνουν να αρρωσταίνεις εύκολα και συχνά
Τι πρέπει να προσέξεις, για να γλιτώσεις μια ακόμη ίωση

Τα διαστήματα που ο καιρός αλλάζει και περνάμε από τη μια εποχή στην άλλη, μπορούμε εύκολα να αρρωστήσουμε ή να κολλήσουμε κάποια εποχική γρίπη. Παρότι ο χειμώνας πέρασε, είναι σημαντικό να δούμε κάποιες συνήθειες αλλά και παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν στο γεγονός πως αρρωσταίνουμε εύκολα, αλλά και συχνά:

Τρως τα νύχια σου

Τα χέρια μας έρχονται σε επαφή με πλήθος παθογόνων μικροοργανισμών, οι οποίοι παγιδεύονται κάτω από τα νύχια. Όταν στη συνέχεια τα χέρια, έρχονται σε επαφή με το στόμα, είναι πιθανό να προβληθείς από μια σειρά ασθενειών, από απλό κρυολόγημα μέχρι κάποιο ιό.

Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D

Η βιταμίνη D είναι καθοριστική για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Όπως επίσης και ο ψευδάργυρος. Ένα από τους βασικούς ρόλους της βιταμίνης D στο σώμα είναι να κρατάει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό, ώστε να αμύνεται απέναντι στις λοιμώξεις, τις ιώσεις και τους παθογόνους οργανισμούς. Εάν αρρωσταίνετε σχετικά συχνά από γρίπη ή το κοινό κρυολόγημα, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να είναι μια από τις αιτίες. Πολλές μελέτες παρατήρησης μεγάλης κλίμακας δείχνουν συσχέτιση χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D με λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού, βρογχίτιδα και πνευμονία.

Αφυδάτωση

Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως χρειάζεται, όταν δεν έχει επαρκή ποσότητα σε νερό, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται στην αντιμετώπιση ιών και λοιμώξεων.

Δεν αναρρώνεις πλήρως από παλιότερες ιώσεις

Είναι σημαντικό να δώσουμε χρόνο και φροντίδα στον οργανισμό μας να αναρρώσει πλήρως από μια ίωση ή ένα κρυολόγημα. Διαφορετικά, θα είναι πολύ πιο πιθανό να προσβληθούμε ξανά από κάποιο ιό ή μικρόβιο, αν δεν έχουμε ξεκουραστεί και αναρρώσει πλήρως.

Αλλεργίες

Οι αλλεργίες ταλαιπωρούν έντονα το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του δεν θα είναι τόσο ικανό να αντιμετωπίσει τους εξωγενείς οργανισμούς. Επομένως αν έχετε αλλεργίες, είναι σημαντικό να λάβετε την κατάλληλη αγωγή, για να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.