WELL BEING

Niksen: Όλοι μιλούν γι' αυτή την τακτική των Ολλανδών που διώχνει το άγχος


JTeam

24 Μαΐου 2023

Niksen: Όλοι μιλούν γι' αυτή την τακτική των Ολλανδών που διώχνει το άγχος
Τι είναι το «niksen», η Ολλανδική τάση ευεξίας που βοηθά στη διαχείριση του άγχους

Σίγουρα δεν υπάρχουν «μαγικά ραβδιά» και εύκολες λύσεις για την αντιμετώπιση του στρες και του άγχους. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται περισσότερο ψάξιμο και σωστή καθοδήγηση από ειδικούς, όταν μας ταλαιπωρεί επί χρόνια.

Υπάρχουν όμως τακτικές και συμβουλές οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν και να κάνουν την όλη κατάσταση λίγο πιο εύκολη. Μια από αυτές είναι και η «niksen», η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή κάπου στο 2019 και από τότε όλο το διαδίκτυο μιλά γι' αυτή.

«Niksen» σημαίνει στην ουσία, το να μην κάνεις απολύτως τίποτα και να αφήνεις το μυαλό σου να περιπλανηθεί εκεί όπου θέλει να πάει. Αυτός είναι ο απόλυτος ορισμός της συγκεκριμένης ολλανδικής λέξης. Αυτή η κατάσταση, δηλαδή το να μην κάνεις απολύτως τίποτα, όσο απλή και αν είναι, έχει καθοριστική σημασία για λιγότερο στρες.

Jenny.Gr


Στην εποχή που το μυαλό μας διακαώς αναζητά την επόμενη είδηση, το επόμενο scroll down στα social media, το επόμενο ταξίδι, την επόμενη αγορά, την επόμενη σκέψη, είναι αδύνατο να νιώσεις πραγματικά χαλαρός. Γι' αυτό όμως, δεν ευθύνεται ο εγκέφαλος μας, αλλά ο τρόπος που εμείς λειτουργούμε και τον προγραμματίζουμε.

Γι' αυτό οφείλεις να εξασκήσεις τη συγκεκριμένη τακτική, δηλαδή το να μην κάνεις τίποτα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αφήσεις το μυαλό σου να ηρεμήσει. Όσο δύσκολο και αν είναι στην αρχή, ή όσο «αστείο» και αν σου φαίνεται, θα συνειδητοποιήσεις πως τα απλά πράγματα είναι αυτά που πολλές φορές παραμελούμε, όμως κάνουν την αλλαγή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.