WELL BEING

Internal shower: To viral ρόφημα του TikTok που θα δώσει λύση στη δυσκοιλιότητά σου


JTeam

29 Αυγούστου 2023

Internal shower: To viral ρόφημα του TikTok που θα δώσει λύση στη δυσκοιλιότητά σου
Τι θα έλεγες για λίγο νερό, λίγο λεμόνι και λίγους σπόρους τσία;

Ίσως δεν πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις τάσεις του TikTok και αυτό το καταλαβαίνουμε απόλυτα, αφού δεν ταιριάζουν όλα σε όλους, και κυρίως δεν έχουν όλα μια επιστημονική βάση. Ωστόσο, μπορούμε να εμπνευστούμε, και να δοκιμάσουμε ό,τι πιστεύουμε πως μπορεί να μας ταιριάξει, και κυρίως ό,τι είναι πιθανό να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Όπως για παράδειγμα αυτό το νέο viral ρόφημα του TikTok, το οποίο αποτελείται από 3 πολύ απλά υλικά.

Συγκεκριμένα, αποτελείται από νερό, σπόρους chia και λίγο χυμό λεμονιού. Αρκετοί προσθέτουν και αλεσμένους σπόρους λιναρόσπορου. Και εύλογα θα μας ρωτήσεις, γιατί άραγε να πιει κανείς αυτό το όχι και τόσο δελεαστικό ρόφημα; Και εμείς θα σου απαντήσουμε, πως ενδεχομένως σε βοηθήσει με την δυσκοιλιότητα σου, καθώς περιέχει φυτικές ίνες και επίσης βοηθά στην αποτοξίνωση. Ακόμη αν προσθέσεις και τον λιναρόσπορο έχεις και ωμέγα 3 λιπαρά, ενώ από το λεμόνι αποκτάς και την πολύτιμη βιταμίνη του Α.


Ομολογουμένως ακούγεται ως ένα ιδανικό αποτοξινωτικό ρόφημα, κυρίως για να ξεκινάς την ημέρα σου, πόσο μάλλον αν νιώθεις φούσκωμα ή πρήξιμο. Μεταξύ άλλων, ο γαστρεντερολόγος Will Bulsiewicz προτείνει το συγκεκριμένο ρόφημα, καθώς 2 κουταλιές της σούπας σπόροι chia περιέχουν 12 γραμμάρια υδατανθράκων και τα 10 από αυτά είναι φυτικές ίνες. Οι σπόροι απορροφούν 12 φορές το βάρος τους και όταν το κάνουν σχηματίζουν ένα gel που είναι ωφέλιμο για το μικροβίωμά του εντέρου μας.

Προφανώς και το ρόφημα έχει γίνει ήδη δημοφιλές στο TikTok με την ονομασία «εσωτερικό ντους» («internal shower») και πολλοί μιλούν για τα οφέλη του, κυρίως σε ότι αφορά την «καλή, υγιή κίνηση του εντέρου».

@angybvby Trying the Internal Shower w/ Chia Seeds. I’m scared 😭 Let’s check back to see if it works. #internalshower #guthealth #healthyliving #chiaseeds #healthyrecipes ♬ original sound - Nj<3

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.