WELL BEING

Κυστίτιδα: μια λοίμωξη που ταλαιπωρεί κυρίως τις γυναίκες


JTeam

18 Οκτωβρίου 2023

Κυστίτιδα: μια λοίμωξη που ταλαιπωρεί κυρίως τις γυναίκες
Η κυστίτιδα είναι μια αρκετά κοινή λοίμωξη και αποτελεί το 90% των περιπτώσεων των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος ενώ εμφανίζεται κατά κύριο λόγο σε γυναίκες (κατά τα άλλα υγιείς).

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι έως και 80% των γυναικών θα βιώσουν τουλάχιστον ένα επεισόδιο κυστίτιδας στη διάρκεια της ζωής τους, ενώ έως και 27% των γυναικών θα εμφανίσουν ένα επόμενο επεισόδιο εντός 6 μηνών.

Τα κύρια συμπτώματα

Η οξεία κυστίτιδα συνήθως προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη της ουροδόχου κύστης. Το βακτήριο Escherichia coli είναι υπεύθυνο για το 75 έως 95% των μολύνσεων στις γυναίκες. Η κυστίτιδα συνοδεύεται από ιδιαίτερα ενοχλητικά συμπτώματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πόνος ή/ και τσούξιμο κατά την ούρηση, συχνουρία και έντονο αίσθημα ανάγκης για ούρηση (επιτακτική ούρηση) και πόνος ή αίσθημα βάρους χαμηλά στην κοιλιά. Η μη αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μπορεί να ταλαιπωρήσει τους ασθενείς για αρκετές ημέρες επηρεάζοντας την καθημερινότητα τους.

Ο ρόλος των φαρμάκων φυτικής προέλευσης

Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει μια διεθνής τάση των ασθενών για εναλλακτικές θεραπευτικές προσεγγίσεις σε συγκεκριμένες θεραπείες. Οι θεραπείες με φάρμακα φυτικής προέλευσης αποτελούν μια τέτοια προσέγγιση. Υπολογίζεται ότι περίπου το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει επιλέξει κάποιο φάρμακο φυτικής προέλευσης για την αντιμετώπιση παθήσεων σε κάποια φάση της ζωής του.

Τα φάρμακα φυτικής προέλευσης περιέχουν φαρμακολογικά ενεργά συστατικά που προέρχονται από φυτά, σε ακατέργαστη ή κατεργασμένη μορφή και έχουν κλινική τεκμηρίωση.

Συχνοουρία; Πόνος και τσούξιμο κατά την ούρηση; Canephron® Uno

Jenny.Gr

H ELPEN κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα Μη Συνταγογραφούμενο Φάρμακο Φυτικής Προέλευσης (Herbal Medicinal Product) για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της μη επιπλεγμένης κυστίτιδας.

Πρόκειται για το Canephron® Uno, η χρήση του οποίου ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των ήπιων συμπτωμάτων της φλεγμονής του ουροποιητικού, όπως είναι η συχνοουρία, ο πόνος και το τσούξιμο κατά την ούρηση και η αυξημένη ανάγκη για ούρηση.

Η σύνθεσή του αποτελείται από τον ειδικά επιλεγμένο συνδυασμό 3 φαρμακευτικών φυτών, σε σταθερή αναλογία, που δρουν συνεργικά μεταξύ τους. Συγκεκριμένα περιέχει βότανο κενταύριο, ρίζα λεβιστικού και φύλλα δενδρολίβανου (1:1:1).

Το Canephron® Uno έχει 4πλό μηχανισμό δράσης. Εμφανίζει αναλγητική, σπασμολυτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ παράλληλα αναστέλλει την προσκόλληση του Escherichia Coli, του παθογόνου, το οποίο είναι υπεύθυνο για το 85% των επεισοδίων κυστίτιδας (εκτός νοσοκομείου).

Είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών. Διατίθεται σε συσκευασία των 30 επικαλυμμένων δισκίων.

Το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ

Μη συνταγογραφούμενο φάρμακο φυτικής προέλευσης για ήπια συμπτώματα φλεγμονής του ουροποιητικού συστήματος και έκπλυσή του. Μη χορήγηση σε <12 ετών, υπερευαισθησία στα συστατικά, στην ανηθόλη ή φυτά της οικογένειας Apiaceae, πεπτικό έλκος, δυσανεξία στη φρουκτόζη ή γαλακτόζη, δυσαπορρόφηση γλυκόζης-γαλακτόζης, ανεπάρκεια σουκράσης-ισομαλτάσης ή λακτάσης και θηλασμό. Η χορήγηση σε <18 ετών ή σε κύηση ή > 2 εβδομάδες, προϋποθέτει σύσταση ιατρού. Επί επιδείνωσης των συμπτωμάτων ή εμμονής τους πέραν των 3 ημερών να αναζητάται ιατρική βοήθεια. Να μην λαμβάνεται σε οίδημα λόγω καρδιακής ή νεφρικής δυσλειτουργίας ή επί ιατρικής σύστασης για μειωμένη πρόσληψη υγρών. Κάθε δισκίο περιέχει, κατά μ.ο. 0,3 gr υδατανθράκων.

Δες όλο το αφιέρωμα Be PROactive εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.