WELL BEING

Η διατροφή ως στοιχείο πολιτισμού


JTeam

16 Οκτωβρίου 2023

Η διατροφή ως στοιχείο πολιτισμού
Έχουμε συνδέσει τη διατροφή με την υγεία και την ευεξία, πώς όμως λειτουργεί ως στοιχείο πολιτισμού και μας συνδέει με αυτόν;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, απευθύνθηκα στην καλή συνεργάτιδά μου Θεώνη Καπερώνη, διαιτολόγο – διατροφολόγο, MSc, Εξειδίκευση στη Διατροφογενετική – Διατροφική Επιγενετική για να συζητήσουμε το πώς μπορεί η διατροφή να συνδέεται με τον πολιτισμό μας. Ή, ακόμη καλύτερα, να ΕΙΝΑΙ πολιτισμός.

Τα ευρεία στοιχεία του πολιτισμού

Ο πολιτισμός ενός λαού είναι ένα ευρύ σύνολο που απαρτίζεται από πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία: τις διαδικασίες εκμάθησης, γνώσης, καλλιτεχνικής έκφρασης, τα ήθη και έθιμα, τη θρησκεία, τους κανόνες και τους άγραφους νόμους, που οι άνθρωποι υιοθετούν ως μέλη μιας κοινωνίας. Μέσα από τον ορισμό του πολιτισμού μπορούμε να αντιληφθούμε ότι η πρόσληψη τροφής και ο τρόπος κατανάλωσης της αποτελεί βασικό στοιχείο του. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.