WELL BEING

Κέντρο Μαστού Metropolitan General: Διεθνή πρότυπα, τεχνολογία αιχμής, ολοκληρωμένη φροντίδα


JTeam

18 Οκτωβρίου 2023

Κέντρο Μαστού Metropolitan General: Διεθνή πρότυπα, τεχνολογία αιχμής, ολοκληρωμένη φροντίδα
Στόχος του η σφαιρική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού.

Το Κέντρο Μαστού του Μetropolitan General αποτελεί ένα πρότυπο επιστημονικό κέντρο σύμφωνα με διεθνή standards. Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που αφορούν την υγεία του μαστού, από το στάδιο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης έως τη θεραπεία και την αποκατάσταση. Διαθέτει διεπιστημονική Ομάδα από ακτινοδιαγνώστες με εξειδίκευση στο μαστό, κορυφαίους χειρουργούς μαστού με διεθνή αναγνώριση, έμπειρους νοσηλευτές και ειδικούς τεχνολόγους.

Δίνει έμφαση στην πρώιμη διάγνωση που αυξάνει την καλή πρόγνωση, παρέχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν σε μία μόνο επίσκεψη στο θεραπευτήριο: πλήρης απεικονιστικός έλεγχος (υπερηχογράφημα μαστού, ελαστογραφία, ψηφιακή μαστογραφία, τομοσύνθεση), κλινική εξέταση και αξιολόγηση των απεικονιστικών εξετάσεων από χειρουργό μαστού, και αν χρειαστεί, ταυτοποίηση τυχόν βλάβης (κυτταρολογική εξέταση-FNA, ιστολογική εξέταση-core biopsy, στερεοτακτική βιοψία-mammomat revelation).

Jenny.Gr

Στόχος του η σφαιρική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού. Γι’ αυτό το λόγο, συνεργάζεται με ιατρούς διαφόρων εμπλεκόμενων ειδικοτήτων και επιστήμονες υγείας της Κλινικής όπως με παθολόγους-ογκολόγους, πλαστικούς χειρουργούς, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς ιατρούς, γυναικολόγους, επεμβατικούς ακτινολόγους, ψυχολόγους, κλινικούς διαιτολόγους, φυσιοθεραπευτές.

Διαθέτει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής όπως το κορυφαίο παγκοσμίως μαστογραφικό σύστημα Mammomat Revelation που εξασφαλίζει την πλέον έγκυρη και ταχεία διάγνωση. Το σύστημα εκτελεί: εκτελεί: ψηφιακή μαστογραφία, τομοσύνθεση, ανασυνθετικές εικόνες 2D και 3D, μαστογραφία με σκιαγραφικό, στερεοτακτική βιοψία και βιοψία με τομοσύνθεση. Διαθέτει πρωτοποριακά τεχνικά χαρακτηριστικά που βελτιώνουν σημαντικά το συνολικό διαγνωστικό αποτέλεσμα, με μειωμένη δόση ακτινοβολίας έως 30%.

Στο Κέντρο Μαστού πραγματοποιούνται:

  • Ψηφιακή μαστογραφία χαμηλής δόσεως με εντοπιστικές και μεγεθυντικές λήψεις
  • Τομοσύνθεση
  • Ψηφιακή μαστογραφία με σκιαγραφικό
  • Υπερηχογράφημα μαστών - Ελαστογραφία
  • Μαγνητική τομογραφία μαστών

Στα Εξωτερικά Ιατρεία του Metropolitan General μπορεί να προγραμματιστεί κλινική εξέταση από χειρουργό μαστού καθώς και γονιδιακός έλεγχος σε γυναίκες με ατομικό και οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού/ωοθηκών σε συνεργασία με τα Κεντρικά Εργαστήρια της Κλινικής και το Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής Alfa Lab του Ηellenic Healthcare Group.

Jenny.Gr

Επεμβατικές Διαγνωστικές Πράξεις

Διενεργούνται οι εξής επεμβατικές διαγνωστικές πράξεις:

  • Στερεοτακτική Βιοψία: Πρωτοποριακή επεμβατική μέθοδος διαγνωστικής βιοψίας ύποπτων, αψηλάφητων βλαβών του μαστού, χωρίς χειρουργείο
  • Παρακέντηση για κυτταρολογική εξέταση (FNA)
  • Core biopsy-Λήψη διαδερμικής, αναίμακτης, δια βελόνης βιοψίας υπό ή χωρίς υπερηχογραφική καθοδήγηση
  • Προεγχειρητικός εντοπισμός αψηλάφητων βλαβών του μαστού με συρμάτινο οδηγό με χρήση μαστογράφου ή υπερήχου. Συγκεκριμένα, τοποθετείται ένας συρμάτινος οδηγός μέσα στο μαστό προκειμένου να εντοπιστεί με ακρίβεια η βλάβη, διευκολύνοντας στη συνέχεια το χειρουργό στην αφαίρεσή της.
  • Παρακέντηση, αναρρόφηση κύστεων και καλλιέργεια υγρού από αποστήματα, σε συνεργασία με το Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Κλινικής
  • Κυτταρολογική εξέταση υλικού από το μαστό

Στο πλαίσιο της θεραπευτικής αντιμετώπισης πραγματοποιούνται:

  • Βιοψία Λεμφαδένα Φρουρού
    Εξειδικευμένη ελάχιστα επεμβατική αφαίρεση λεμφαδένων της μασχάλης για τον καθορισμό του σταδίου της νόσου, όπου αυτό είναι απαραίτητο, σε συνεργασία με το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής. Απαλλάσσει από τον άσκοπο λεμφαδενικό καθαρισμό της μασχάλης και τις πιθανές επιπλοκές του.
  • Τοποθέτηση σήμανσης πριν από τη νεοεπικουρική χημειοθεραπεία. Το Κέντρο Μαστού του Metropolitan General είναι ένα από τα λίγα κέντρα στην Ελλάδα όπου πραγματοποιείται η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος σε ασθενείς με ορισμένους τύπους καρκίνου του μαστού, που έχουν ανάγκη προεγχειρητικής χημειοθεραπείας. Με την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης πριν ο όγκος μειωθεί με τη χημειοθεραπεία και γίνει δυσδιάκριτος στη μαστογραφία ή το υπερηχογράφημα, εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη ασφάλεια στη χειρουργική αφαίρεση.
  • Σύγχρονη ογκολογική χειρουργική μαστών με ογκοπλαστικές τεχνικές όπου προσφέρεται θεραπεία από τον καρκίνο του μαστού εξασφαλίζοντας άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
  • Επανορθωτική πλαστική χειρουργική μαστών για άμεση αποκατάσταση μετά την μαστεκτομή, με όλες τις σύγχρονες μεθόδους
  • Συνεργασία με τη Μονάδα Χημειοθεραπείας της Κλινικής.
  • Συνεργασία με τα θεραπευτήρια του Ηellenic Healthcare Group, Metropolitan Hospital και Yγεία, για διενέργεια ακτινοθεραπείας

Παράλληλα, σε συνεργασία με τους ψυχολόγους του Metropolitan General παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη της γυναίκας ή και της οικογένειάς της καθώς και αποκατάσταση στη Μονάδα Λεμφοιδήματος του Τμήματος Φυσιοθεραπείας με εξειδικευμένους φυσιοθεραπευτές.

Jenny.Gr

Το Κέντρο Μαστού βρίσκεται εντός του θεραπευτηρίου Metropolitan General στη Λεωφόρο Μεσογείων 264 στο Χολαργό. Γίνονται δεκτά παραπεμπτικά ΕΟΠΥΥ για τη διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας. Τηλέφωνο για ραντεβού 210 6502875-76.

Jenny.Gr

Δες όλο το αφιέρωμα Be PROactive εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.