WELL BEING

H συμβουλή του διάσημου νευροεπιστήμονα Δρ. Ντάνιελ Άμεν για να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις


Τόνια Τζάφερη

7 Νοεμβρίου 2023

H συμβουλή του διάσημου νευροεπιστήμονα Δρ. Ντάνιελ Άμεν για να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις
@doc_amen/instagram
H συνήθεια που μπορεί να οδηγήσει σε πιο συνειδητές και σωστές αποφάσεις, σύμφωνα με ψυχίατρο

Πρόκειται για έναν από τους διασημότερους νευροεπιστήμονες παγκοσμίως, με άκρως ενδιαφέροντα podcasts και ομιλίες που αφορούν την σύγχρονη ψυχική υγεία, αλλά και τις συνηθέστερες ψυχο-παθολογίες του πληθυσμού. Ο Δρ. Ντάνιελ Άμεν είναι από τους λίγους ψυχιάτρους που έχουν παρακολουθήσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό ασθενών. Από celebrities, μέχρι άστεγους και άτομα με εξαρτήσεις.

Το έργο του εστιάζει στις συνθήκες, γενετικές και περιβαλλοντικές που επηρεάζουν αρνητικά την λειτουργεία του εγκεφάλου, και μοιράζεται συχνά, απλές και χρήσιμες συμβουλές για καλύτερη εγκεφαλική λειτουργεία. Πέρα από τις κοινωνικές επαφές, τη σωστή διατροφή, την προστασία του κεφαλιού από χτυπήματα, και την έκφραση των συναισθημάτων μας, -όλες, συνήθειες σημαντικές για καλύτερη εγκεφαλική λειτουργεία- ο διάσημος ψυχίατρος μοιράζεται μαζί μας, μια συμβουλή που θα μας βοηθήσει να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αξίζει πριν από κάθε μας πράξη, να αναρωτηθούμε «Και μετά τί;».

«Καθίστε και σκεφτείτε: "Αν κάνω αυτό, μετά τι θα ακολουθήσει; Αν φάω αυτό, πως θα επηρεάσει το σώμα μου; Αν πω αυτό, μετά τι θα γίνει;»

Αυτές οι απλές λέξεις, δηλαδή το «μετά τί;» μας δίνουν το πλαίσιο και τον χώρο να σκεφτούμε καλύτερα τις πράξεις μας και να καταλήξουμε σε πιο σωστές επιλογές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.