WELL BEING

3 συνήθειες που σου κάνουν κακό χωρίς καν να το καταλαβαίνεις


JTeam

31 Ιανουαρίου 2024

3 συνήθειες που σου κάνουν κακό χωρίς καν να το καταλαβαίνεις
Γιατί οι καλύτερες συνήθειες, φέρνουν καλύτερες επιλογές και οι καλύτερες επιλογές φέρνουν καλύτερη ζωή

Αν το καλοσκεφτείς, όλα εξαρτώνται από τις συνήθειες σου. Όπως υποστηρίζει άλλωστε ο διάσημος life coach, Ρόμπιν Σάρμα, σε ένα από τα γνωστότερα βιβλία του (Το κλαμπ των 5 π.μ), η ζωή χρειάζεται 4 βασικούς πυλώνες για να είναι επιτυχημένη.

Χρειαζόμαστε περισσότερη γνώση, η οποία οδηγεί με τη σειρά της σε καλύτερες συνήθειες, οι καλύτερες συνήθειες οδηγούν σε καλύτερες επιλογές, και οι καλύτερες επιλογές οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτή τη φορά εστιάζουμε στις συνήθειες, και πριν υιοθετήσουμε αυτές που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε, πάμε να δούμε ποιες πρέπει σίγουρα να αποφύγουμε, αφού μπορούν να σε βλάψουν δίχως καν να το καταλαβαίνεις.

  • Παρακολούθηση αρνητικών ειδήσεων

Το να παρακολουθείς χωρίς σύνεση δελτία ειδήσεων και ειδήσεις που φέρνουν την καταστροφή, είναι μια από τις πιο επιβλαβείς συνήθειες για την ψυχολογία σου. Έρευνες έχουν δείξει πως η παρακολούθηση αρνητικών ειδήσεων στο διαδίκτυο για πάνω από 15 λεπτά, επηρεάζει αρνητικά τους νευρώνες του εγκεφάλου και μειώνει τα επίπεδα των «χαρούμενων ορμονών», όπως ντοπαμίνη, οξυτοκίνη κλπ.

  • Ατελείωτο σκρόλ

Το μπλέ φως της οθόνης μπορεί επίσης να έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο στην επιδερμίδα σου, όσο και στην ψυχική σου υγεία. Το ατελείωτο σκρολ σε οθόνες, είτε είναι το κινητό σου, ο υπολογιστής σου, ακόμη και η τηλεόραση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του ύπνου σου και να αυξήσει τον κίνδυνο αϋπνίας.

  • Δεν βοηθάς τους γύρω σου

Στο βιβλίο του με τίτλο «Από την αυτοεκτίμηση στον εγωισμό», ο Πάολο Κοέλιο περιγράφει με τον δικό του μοναδικό τρόπο πως το να βοηθάς γύρω σου, δεν κάνει απλά τον κόσμο σου καλύτερο, αλλά εσένα το ίδιο. Τονώνει την αυτοεκτίμηση σου και σε κάνει να νιώθεις σημαντικός. Η αλληλοβοήθεια είναι μια περίπτωση στην οποία δυο πλευρές βγαίνουν πάντα κερδισμένες και αποτελεί μια συνήθεια, η οποία μόνο θετικά μπορεί να προσδώσει στην καθημερινότητα σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.