WELL BEING

Τα 5 πιο εκνευριστικά λάθη που κάνουν όσοι ταξιδεύουν με παρέες


JTeam

20 Απριλίου 2024

Τα 5 πιο εκνευριστικά λάθη που κάνουν όσοι ταξιδεύουν με παρέες
Unsplash
Το ταξίδι με τους φίλους σου είναι πάντα μια καλή ιδέα, όμως υπό προϋποθέσεις

Μπορεί το Πάσχα να απέχει μόλις λίγες εβδομάδες, ωστόσο πολλοί από εμάς έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε τις διακοπές και τις στιγμές χαλάρωσης, κάνοντας ένα διάλειμμα από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Οι Έλληνες συνηθίζουν να περνούν τις ημέρες του Πάσχα μακριά από τα αστικά κέντρα, αφού επισκέπτονται τον τόπο καταγωγής τους στην επαρχία ή διοργανώνουν κάποιο ταξίδι με φίλους και παιδιά.

Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, καλό θα ήταν να προετοιμαστείς σωστά, ώστε να περάσεις αξέχαστα στις διακοπές σου και τόσο εσύ όσο και η παρέα σου να γυρίσετε πίσω μονιασμένοι, όπως ακριβώς φύγατε, κι όχι τσακωμένοι. Είτε πρόκειται για τις διακοπές του Πάσχα είτε για οποιαδήποτε άλλη περίοδο, το να ταξιδεύεις με φίλους κρύβει αρκετές φορές παγίδες, τις οποίες πρέπει να αποφύγεις. Σκοπός της εκδρομής είναι η ξεκούραση και η φόρτωση μπαταριών, συνεπώς δεν υπάρχει χώρος για εντάσεις και παρεξηγήσεις.

Μετά από μελέτη που έγινε, εντοπίστηκαν τα πιο συχνά λάθη που κάνουν όσοι ταξιδεύουν με την παρέα τους, εκνευρίζοντας και φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους υπόλοιπους. Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός για όσα πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις από τη στιγμή που αρχίζετε με τους φίλους σου την προετοιμασία ενός ταξιδιού.

Jenny.Gr
Unsplash

Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις ταξιδεύοντας με φίλους

-Να αποφεύγεις τις συζητήσεις για τα χρήματα

Αφού αποφασίζεις να κάνεις ένα ταξίδι με τους φίλους σου, πρέπει να είσαι έτοιμη να εκπληρώσεις και τις οικονομικές υποχρεώσεις σου, όπως εισιτήρια, βενζίνη, διαμονή. Αν δεν είσαι διατεθειμένη να δώσεις όσα χρήματα θα δώσουν και οι υπόλοιποι, καλύτερα να μην ταξιδέψεις μαζί τους. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, συνεπώς όλα πρέπει να είναι ξεκάθαρα από την αρχή κι όλοι να έχουν διαθέσιμο το χρηματικό ποσό που τους αναλογεί.

-Δεν κάνεις/κάνετε κρατήσεις

Από τη στιγμή που ταξιδεύετε πολλά άτομα μαζί, καλό θα ήταν να κάνετε κρατήσεις στα μαγαζιά ή στα μουσεία που θέλετε να επισκεφτείτε από πριν. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι αναμονές, ούτε οι μεγάλες ουρές, συνεπώς φροντίστε το από πριν με την παρέα σου για να αποφύγετε την ταλαιπωρία.

-Να έχεις την απαίτηση να είστε όλοι συνέχεια μαζί

Ότι πας διακοπές με τους φίλους σου δε σημαίνει ότι πρέπει να είστε και αχώριστοι. Μία ημέρα μπορεί εσύ να θέλεις να δεις τα αξιοθέατα της γειτονικής πόλης, ενώ η φίλη σου να κοιμηθεί μέχρι το μεσημέρι. Δεν χρειάζεται να εκνευριστείς και να χαλάσεις το πρόγραμμά σου. Σκοπός των διακοπών είναι όλοι να περάσετε καλά και να ξεκουραστείτε, με όποιον τρόπο κι αν προτιμά ο καθένας να γίνει αυτό.

Jenny.Gr
Unsplash

-Να αφήσεις έναν άνθρωπο να τα οργανώσει όλα

Μπορεί το ταξίδι να είναι πολύ σημαντικό, όμως εξίσου σημαντική είναι και η προετοιμασία. Μην αφήσεις ένα μέλος της παρέας να επωμιστεί όλο το βάρος της έρευνας και της δημιουργίας του προγράμματος, διότι πέρα από το γεγονός ότι είναι κουραστικό, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κάνει λάθη. Το καλύτερο θα ήταν να μοιραστείτε όλοι μαζί τις αρμοδιότητες και στο τέλος να συζητήσετε για όσα έχει βρει ο καθένας.

-Να μην είσαι flexible

Οι διακοπές με φίλους είναι γεμάτες πλεονεκτήματα, όμως για να τα χαρείς, θα πρέπει να είσαι flexible. Σκοπός είναι να περάσετε όλοι καλά, οπότε δεν ωφελεί πουθενά να επιμένεις στις προτάσεις σου και σε όσα θέλεις εσύ να κάνεις, ενώ οι υπόλοιποι διαφωνούν. Συζητήστε για όσα θα δείτε και ζήτα με ευγένεια να επισκεφτείτε κάποια από αυτά που υπάρχουν στη λίστα σου. Διάλεξε τα αγαπημένα σου. Ακόμα κι αν δεν καταφέρετε να πάτε, να θυμάσαι πως σημασία έχουν οι άνθρωποι κι όχι ο προορισμός.

Αφού διάβασες αυτό το άρθρο, είναι ώρα να μάθεις και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερεύνησε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.