WELL BEING

9 συνήθειες που αν υιοθετήσεις σήμερα, θα αναβαθμίσεις την ποιότητα της ζωής σου


JTeam

21 Μαΐου 2024

9 συνήθειες που αν υιοθετήσεις σήμερα, θα αναβαθμίσεις την ποιότητα της ζωής σου
Unsplash
Με σωστό πρόγραμμα και πειθαρχία μπορείς να τα καταφέρεις

Το πρόγραμμα που έχουμε μέσα στην καθημερινότητά μας καθορίζει κατά έναν πολύ μεγάλο βαθμό τη διάθεση και την ενέργειά μας. Κατά κάποιον τρόπο, το πώς διαμορφώνουμε την κάθε ημέρα μας ξεχωριστά, έχει αντίκτυπο στη ζωή μας γενικότερα. Συνεπώς, η κάθε πράξη μας έχει μεγάλη σημασία, ακόμα κι αν εμείς δεν το βλέπουμε τη στιγμή που συμβαίνει.

Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας μας στη δουλειά και μετά καταπιανόμαστε με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας, πριν έρθει η ώρα να μπούμε στο ντους και έπειτα να βρεθούμε στο κρεβάτι μας. Αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση μέχρι να φτάσει το Σαββατοκύριακο και να αλλάξουμε ρότα.

Κι ενώ μπορούμε να αφήσουμε τη ζωή μας να κυλάει μέσα στη ρουτίνα και στις συνήθειες που ήδη έχουμε - κάποιες από τις οποίες μπορεί να μην μας αρέσουν πια - οι ειδικοί προτείνουν να εστιάσουμε στο κάθε εικοσιτετράωρο της ζωής μας και να κάνουμε μικρές αλλαγές που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ημέρας μας και θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε υγιεινές συνήθειες, βελτιώνοντας τον βίο μας σε όλα τα επίπεδα.

Jenny.Gr
Unsplash

Τα βήματα είναι απλά κι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να έχουμε σωστό πρόγραμμα και πειθαρχεία. Πρόκειται για συμβουλές που σίγουρα έχεις ακούσει ξανά στο παρελθόν, όμως δεν έχεις καταφέρει να τις εντάξεις με συνέπεια στην καθημερινότητά σου. Αυτό το είδος προγραμματισμού είναι σχεδόν σίγουρο πως θα σε βοηθήσει, αποτελώντας τη βάση για να αλλάξεις όσα δεν σου αρέσουν στην καθημερινότητά σου. Άλλωστε, οι μικρές αλλαγές φέρνουν τα μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Οι υγιεινές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις

Από το 1 ως το 9 θα βρεις τις αλλαγές που καλό θα ήταν να ξεκινήσεις να κάνεις από σήμερα κιόλας. Χαλάρωσε, σημείωσε τους στόχους σου κι άρχισε την προσπάθεια σιγά - σιγά χωρίς πίεση και άγχος.

1 ώρα την ημέρα γυμναστική
2 ώρες μακριά από την οθόνη του κινητού σου (ιδανικά το δίωρο πριν κοιμηθείς)
3 κανονικά γεύματα μέσα στην ημέρα σου
4 μικρά διαλείμματα για stretching
5 μερίδες με φρούτα και λαχανικά
6 λεπτά για διαλογισμό
7 ποτήρια νερού
8 ώρες ύπνου
9.000 βήματα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.