WELL BEING

Αν κάνεις αυτά τα 5 λάθη στην καθημερινότητά σου, θα γεράσεις γρηγορότερα


JTeam

30 Μαΐου 2024

Αν κάνεις αυτά τα 5 λάθη στην καθημερινότητά σου, θα γεράσεις γρηγορότερα
Unsplash
Αυτές οι κακές συνήθειες, κάνουν τα σημάδια του χρόνου να φαίνονται εντονότερα

Αλήθεια, ποια είναι η σχέση σου με τον χρόνο; Ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που είναι απόλυτα συμβιβασμένες με την ηλικία τους ή ακόμα δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς ότι μεγαλώνεις και τα σημάδια του χρόνου εμφανίζονται επάνω σου;

Σε όποια από τις δύο κι αν βρίσκεσαι, πρέπει να γνωρίζεις πως 5 απλές συνήθειες της καθημερινότητας τείνουν να μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες από την ηλικία μας και αυτό γιατί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο παραμελούμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Είμαστε απλώς άνθρωποι που προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα μέσα στη μέρα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να ξεχνάμε τον εαυτό μας.

Αν, λοιπόν, η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει πολλά από αυτά που δεν κάνεις, τότε έφτασε η στιγμή για μια αναπροσαρμογή στο πρόγραμμά σου. Άλλαξε τις βλαβερές συνήθειες για την υγεία σου, πριν να είναι αργά.

Jenny.Gr
Unsplash

Τα 5 λάθη που σου προσθέτουν χρόνια

1.Η απουσία της γυμναστικής από τη ζωή σου

Η γυμναστική δεν σχετίζεται μόνο με την εξωτερική εικόνα μας, αλλά και με την εσωτερική, καθώς βοηθάει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Απελευθερώνονται οι τοξίνες, βελτιώνεται η λειτουργία των οργάνων μας, δυναμώνουν οι μυς και αυξάνεται η αντοχή μας. Ένα γυμνασμένο σώμα τις περισσότερες φορές είναι ένα υγιές σώμα.

2.Το ατέλειωτο άγχος και η συνεχόμενη ανησυχία

Όλοι σε αυτή τη ζωή έχουμε υποχρεώσεις και πολύ τρέξιμο, ώστε να προλάβουμε να είμαστε πάντα στην ώρα μας. Το άγχος για τη δουλειά, η ανησυχία για τα παιδιά, η αγωνία να τα προλάβουμε όλα μας δημιουργεί επιπλέον ένταση, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ηρεμία και η αρμονία μας. Χαλάρωσε και πάρε βαθιές αναπνοές.


3.Το να είσαι συνέχεια θυμωμένη

Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, όμως συμβαίνει κι αν ταυτίζεσαι ήρθε η κατάλληλη στιγμή να προσπαθήσεις να το αλλάξεις. Δεν χρειάζεται να τα παίρνεις όλα προσωπικά ούτε να εκνευρίζεσαι με ό,τι συμβαίνει γύρω σου. Δεν πρέπει να αφήνεις όσα γίνονται στο πεδίο σου να σε επηρεάζουν, διότι αυτός ο συσσωρευμένος θυμός και η ένταση που έχεις επηρεάζουν την ψυχολογία, τη διάθεσή σου και φυσικά το δέρμα σου.


4.Να πίνεις ελάχιστο νερό

Το νερό είναι ένας μικρός θησαυρός για την υγεία μας και είναι απαραίτητο να πίνουμε όλοι τουλάχιστον 1,5 λίτρο κάθε ημέρα. Αυτή πρέπει να είναι σίγουρα η βάση μας και έπειτα να προσθέτουμε αναλογιζόμενοι τις ανάγκες μας. Το νερό βοηθάει σημαντικά εσωτερικά και εξωτερικά το σώμα μας, συνεπώς μήπως να πιεις λίγο νεράκι αυτή τη στιγμή;


5.Να κοιμάσαι πολύ λίγες ώρες κάθε μέρα

Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία του εγκεφάλου μας, καθώς αν δεν κοιμόμαστε δεν ξεκουράζεται ποτέ και συνεπώς δεν έχουμε ποτέ καθαρή σκέψη. Η έλλειψη ύπνου φαίνεται στο πρόσωπό μας, την ίδια στιγμή που δεν έχουμε ενέργεια να βγάλουμε την ημέρα και το σώμα μας δεν έχει δυνάμεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.