WELL BEING

Ο σωστός τρόπος να διαβάζεις για να έχεις την καλύτερη απόδοση


JTeam

4 Ιουνίου 2024

Ο σωστός τρόπος να διαβάζεις για να έχεις την καλύτερη απόδοση
Pexels
Οι ειδικοί συνιστούν μια τεχνική που βοηθάει πολύ τον εγκέφαλο

Η τρέχουσα περίοδος είναι πολύ απαιτητική για τους μαθητές - αλλά και τους γονείς τους - αφού καθημερινά νιώθουν την πίεση και το άγχος για τις εξετάσεις. Μετά από την προσπάθεια μιας χρονιάς ή και πολλών, αν πρόκειται για Πανελλήνιες, αυτή είναι η στιγμή που θα κριθούν, συνεπώς η αγωνία είναι μεγάλη.

Κι ενώ γίνεται πολλή συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να διαβάζουν τα παιδιά στις εξετάσεις και πώς θα έχουν την καλύτερη απόδοση, ένας ειδικός έρχεται να δώσει αυτή την πολυπόθητη απάντηση. Μέσα από ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες εβδομάδες, αποκαλύπτει το μοτίβο που πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά μας για να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα στις εξετάσεις.

Η μέση διάρκεια προσοχής του ανθρώπου είναι 8,25 δευτερόλεπτα. Στη μέγιστη συγκέντρωση οι περισσότεροι μαθητές μπορούν να μείνουν προσηλωμένοι για 25 λεπτά, πριν αρχίσει να μειώνεται η ενέργεια και η συγκέντρωσή τους.

Jenny.Gr
Pexels

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο expert, το σωστό πρόγραμμα διαβάσματος πρέπει να περιλαμβάνει διαλείμματα και επιβράβευση, ώστε να είναι αποτελεσματικό. Με βάση αυτό το πρόγραμμα, πρέπει να διαβάζεις για 20-25 λεπτά και μετά να κάνεις μια παύση, είτε ακούγοντας μουσική είτε περπατώντας. Σε αυτό το διάλειμμα είναι σημαντικό να μην έρθεις σε επαφή με το κινητό. Εξίσου σημαντικό είναι να επιβραβεύεις τον εαυτό σου με ένα κομμάτι σοκολάτας ή ό,τι άλλο προτιμάς.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στο γραφείο σου και συνέχισε να διαβάζεις για 1:30 με 3 ώρες, προσπαθώντας να παραμείνεις συγκεντρωμένη στον στόχο σου. Με από αυτή την περίοδο, πρέπει να κάνεις ένα μεγαλύτερο διάλειμμα που να διαρκεί από μισή ως μία ώρα. Σε αυτή την παύση, μπορείς να φας μεσημεριανό και να εκμεταλλευτείς κάθε λεπτό του χρόνου σου.

Πηγή: Instagram/ @academicaadi

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.