REAL LIFE

Reading goals: Πώς θα καταφέρεις να διαβάσεις όλα τα βιβλία που θέλεις το 2024


JTeam

20 Ιανουαρίου 2024

Reading goals: Πώς θα καταφέρεις να διαβάσεις όλα τα βιβλία που θέλεις το 2024
Unsplash/ Gaman Alice
Είτε είσαι φανατικός αναγνώστης είτε όχι, σίγουρα κάθε χρόνο θέτεις συγκεκριμένους στόχους για το πόσα βιβλία θα διαβάσεις

Ξέρω, τα reading goals μπορεί να είναι ένα δύσκολο task. Αλλά και αναζωογονητικό. Είτε είσαι φανατικός αναγνώστης είτε όχι, σίγουρα κάθε χρόνο θέτεις συγκεκριμένους στόχους για το πόσα βιβλία θα διαβάσεις. Για το πόσες σελίδες θα ξεφυλλίσεις και θα τσακίσεις, προκειμένου να ανατρέξεις ξανά σε εκείνη την περίεργη λέξη που θέλεις να ψάξεις τι σημαίνει ή σε εκείνη την παράγραφο που μίλησε αμέσως στην ψυχή σου. Οι παραπάνω στόχοι έχουν μερικές διαφοροποιήσεις, φυσικά, εάν προτιμάς να διαβάζεις ψηφιακά βιβλία ή να τα ακούς.

Οι στόχοι, είναι στόχοι πάντως. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις μερικούς τρόπους για να κάνεις όλα τα reading goals σου πραγματικότητα το 2024 και να διαβάσεις όσα περισσότερα βιβλία μπορείς.

  • Θέσε ρεαλιστικούς στόχους ανάγνωσης

Σίγουρα, το να διαβάσεις πάνω από 100 βιβλία σε ένα χρόνο ακούγεται υπέροχο, αλλά έχεις όντως τον χρόνο να το κάνεις αυτό; Πρέπει να προσαρμόσεις τους στόχους με το πρόγραμμά σου. Ίσως το να διαβάζεις κατά μέσο όρο ένα με δύο βιβλία το μήνα να είναι εφικτό ή ίσως μπορείς πραγματικά να διαβάζεις ένα ή δύο βιβλία την εβδομάδα. Το σημαντικό είναι να θέσεις έναν ρεαλιστικό στόχο για τον χρόνο που θα αφιερώσεις.

  • Βρες έναν τρόπο να παρακολουθήσεις την πρόοδο που κάνεις

Η παρακολούθηση της προόδου είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για να τηρήσεις τον στόχο σου. Αυτό ισχύει στα πάντα. Το πιο απλό; Πάρε ένα ημερολόγιο και κατέγραψε τις ώρες ή τις σελίδες που διαβάζεις καθημερινά. Ακόμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Goodreads, μια πλατφόρμα για τη δημιουργία ψηφιακής λίστας ανάγνωσης και την παρακολούθηση της προόδου ή το Notion, ένα ψηφιακό σημειωματάριο.

  • Ασχολήσου με το Booktok

Το να ακολουθείς λογαριασμούς που σχετίζονται με βιβλία στο TikTok, το Instagram ή το YouTube μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρεις νέα βιβλία, να επικοινωνήσεις με άλλους αναγνώστες και να πάρεις boost για να διαβάσεις περισσότερο. Απλώς, κάντο με μέτρο, μην παρασυρθείς. Αν παρατηρήσεις ότι κάνεις scrolling περισσότερο απ' ό,τι διαβάζεις, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

  • Διαβάστε με τον τρόπο που σου αρέσει

Σου αρέσει να διαβάζεις ψηφιακά βιβλία ή προτιμάς το παραδοσιακό, τυπωμένο βιβλίο; Μήπως σου αρέσει να τα ακούς; Βρες τον τρόπο που επιθυμείς και απλώς ακολούθησέ τον.

  • Μην ασκείς πίεση στον εαυτό σου

Το ότι θέτεις έναν συγκεκριμένο στόχο δεν σημαίνει πως πρέπει να πιέζεις και υπερβολικά τον εαυτό σου. Άφησε τα πράγματα να κυλήσουν με τον τρόπο τους. Οι στόχοι αναπροσαρμόζονται, εξάλλου. Δεν είναι μεγάλη υπόθεση εάν δεν μπορείς να βρεις χρόνο για να διαβάσεις για μερικές εβδομάδες.