WELL BEING

5 συνήθειες των ανθρώπων που δεν κουράζονται ποτέ


JTeam

10 Ιουνίου 2024

5 συνήθειες των ανθρώπων που δεν κουράζονται ποτέ
Unsplash
Μήπως ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις το παράδειγμά τους;

Δεν είσαι μόνη εσύ, είμαι κι εγώ, είμαστε όλοι που προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και να φέρουμε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις μας μέσα σε περιορισμένο χρόνο. Όσο παραγωγικές κι αν είμαστε, δεν είναι λίγες οι φορές - για την ακρίβεια είναι πολλές - που στο τέλος της ημέρας νιώθουμε εξουθενωμένες και καταλήγουμε να αποκοιμιόμαστε στον καναπέ.

Κι ενώ οι περισσότεροι ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία, υπάρχουν και οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να διαμορφώσουν το πρόγραμμα της ζωής τους και να ρυθμίσουν τον τρόπο σκέψης τους με αποτέλεσμα να μην κουράζονται ποτέ ή να μην κουράζονται τις περισσότερες ημέρες του μήνα. Οι 5 συνήθειες που ακολουθούν είναι εφικτές, αν και μόνο αν κινηθούμε με συγκεκριμένο τρόπο, αλλάζοντας τους γνώριμους ρυθμούς μας.

Jenny.Gr
Unsplash

Η λίστα με τις συνήθειες των ανθρώπων που δεν κουράζονται ποτέ

  • Διοχετεύουν σωστά την ενέργειά τους

Από το πρώτο χτύπημα του ξυπνητηριού μέχρι να ξαπλώσουμε το βράδυ, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας χρειάζονται την ενέργειά μας για να μπουν σε μια σειρά. Οι άνθρωποι που σπάνια κουράζονται έχουν φτιάξει έναν μηχανισμό, ώστε να διοχετεύουν την ενέργειά τους μόνο σε όσα θεωρούν απαραίτητα, αποφεύγοντας έτσι να τη σπαταλούν σε ανώφελες καταστάσεις.

  • Κάνουν τα πάντα βάση προγραμματισμού

Αν κρατάς ημερολόγιο και σχεδιάζεις αποβραδίς την ημέρα σου, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Αν, πάλι, όχι, τότε πρέπει να αλλάξεις γραμμή πλεύσης. Έχοντας τα πάντα προγραμματισμένα και ξεκάθαρα στο μυαλό σου, γλιτώνεις χρόνο, ενέργεια και κούραση. Κινείσαι σύμφωνα με το πλάνο σου, το οποίο έχεις φτιάξει μετά από μελέτη, συνεπώς δεν χρειάζεται να αναλώνεσαι και να χάνεις τον χρόνο σου.

  • Έχουν προγραμματισμένα check ups

Ένα ακόμα πράγμα που υπάρχει στη λίστα τους είναι τα προγραμματισμένα ραντεβού τους στους γιατρούς. Έχουν συγκεκριμένη ημέρα ή περίοδο που επισκέπτονται τον γυναικολόγο τους, κάνουν αιματολογικές εξετάσεις ή μαστογραφία. Είτε είναι η ημέρα των γενεθλίων τους, είτε είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης είτε είναι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, γνωρίζουν πάντοτε πότε πρέπει να κάνουν τι κι έτσι δεν τρέχουν τελευταία στιγμή να ψάχνουν ραντεβού ή δεν έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενα γεγονότα.

  • Διαχωρίζουν τις ημέρες τους

Καμία ημέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη και ό,τι έγινε χθες δεν πρέπει να επηρεάζει το σήμερα. Κάθε ημέρα είναι ξεχωριστή και πρέπει να τη ζούμε, κάνοντας όσα μας αρέσουν από μια απλή βόλτα στη γειτονιά, τη δοκιμή ενός εστιατορίου ως την παρακολούθηση ταινίας σε θερινό σινεμά. Όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία δεν αφήνουν τις ημέρες να κυλούν ανεκμετάλλευτες και προσπαθούν να ζουν τη στιγμή, γεμίζοντας εμπειρίες και δημιουργώντας αναμνήσεις.

  • Λένε ευχαριστώ

Μπορεί σε θεωρητικό επίπεδο όλοι να μιλάμε για τη σημασία της ευγνωμοσύνης, όμως το σημαντικό είναι να τη νιώθουμε και να ευχαριστούμε καθημερινά για όσα έχουμε στη ζωή μας, χωρίς να τη συγκρίνουμε με τη ζωή άλλων. Είναι ανώφελο να παραπονιόμαστε συνεχώς. Αντίθετα, είναι επικερδές να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και να έχουμε θετική στάση για τη ζωή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.