WELL BEING

Το 58% των αντρών δεν κάνει αυτό το πράγμα καθημερινά - Γίνεται όλο και σημαντικότερο, όσο μεγαλώνεις


JTeam

27 Ιουνίου 2024

Το 58% των αντρών δεν κάνει αυτό το πράγμα καθημερινά - Γίνεται όλο και σημαντικότερο, όσο μεγαλώνεις
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έβαλες ενυδατική κρέμα;

Πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov έδειξε ότι το 40% των Αμερικανών ανδρών ακολουθεί συγκεκριμένη ρουτίνα skincare, ενώ το 58% δεν έχει βάλει ποτέ ενυδατική κρέμα, ή χρησιμοποιεί σπάνια. Κι αυτό δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν –από μωρά, μαθαίνουμε (λανθασμένα, προφανώς) ότι η περιποίηση του εαυτού είναι γυναικεία υπόθεση.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και λειτουργεί ως προστατευτικό τοίχωμα. Όταν είναι υγιές, το δέρμα εμποδίζει τα βακτήρια, τα αλλεργιογόνα, τους ερεθισμούς και άλλα περιβαλλοντικά στοιχεία να εισέλθουν στο σώμα και διατηρεί το νερό και την υγρασία στο εσωτερικό του.

Φαντάσου το σαν έναν τοίχο από τούβλα. Τα κύτταρα είναι τα τούβλα και το «τσιμέντο» ανάμεσα στα «τούβλα» αυτά, αποτελείται από διάφορες ουσίες που παράγει το σώμα για να γεμίσει τα κενά και να δημιουργήσει ένα είδος τοίχους.

Οι άνθρωποι με ξηρό δέρμα μπορεί να στερούνται κάποιες από αυτές τις ενώσεις, γεγονός που μπορεί να δώσει στο δέρμα ένα ξηρό, τραχύ, ρυτιδωτό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να παρουσιάζει φαγούρα, ερεθισμό, φλεγμονή και να είναι πιο επιρρεπές σε τραυματισμούς. Κι η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας μπορεί να βοηθήσει λειτουργώντας ως προσωρινό φράγμα και επιτρέποντας στο δέρμα να επιδιορθωθεί.

Στη δημοσκόπηση της YouGov, το 35% των ανδρών δήλωσε ότι ανησυχεί για το ξηρό δέρμα, ενώ το 18% δήλωσε ότι ανησυχεί για τις ρυτίδες και το 19% για τις βλάβες από τον ήλιο.

Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας καθώς μεγαλώνουμε, καθώς το δέρμα χάνει από τη φύση του υγρασία και κολλαγόνο, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την ερυθρότητα, τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και την ξηρότητα. Αλλά όλα αυτά είναι πράγματα που η ενυδάτωση μπορεί να βελτιώσει.

Βλέπεις τι προβλήματα προκαλεί η πατριαρχία -βγάινουν και στο δέρμα σου. Άφησέ τα πίσω και πήγαινε πάρε μία κρέμα, τώρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.