WELL BEING

Είναι δοκιμασμένα και αποτελεσματικά: Τα tips που θα σε κρατήσουν δροσερή μέσα στον καύσωνα


JTeam

23 Ιουλίου 2024

Είναι δοκιμασμένα και αποτελεσματικά: Τα tips που θα σε κρατήσουν δροσερή μέσα στον καύσωνα
Unsplash
Οι πολύ ζεστές ημέρες είναι σκέτη ταλαιπωρία

Εντάξει, το καλοκαίρι το λατρεύουμε και αυτό είναι δεδομένο. Ωστόσο, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που προκαλούν αφόρητη ζέστη, τείνουν να δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας, ειδικά αν βρισκόμαστε ακόμα στην πόλη. Πέρα από τις πρακτικές δυσκολίες, ο καύσωνας μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα υγείας, συνεπώς καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και τις καθημερινές εξόδους.

Σε περίπτωση τώρα που αυτό είναι αναπόφευκτο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια σειρά από tips που μπορούμε να ακολουθήσουμε, προκειμένου να προστατευτούμε στο βέλτιστο από τις υψηλές θερμοκρασίες και να παραμείνουμε δροσερές κάτω από τον ήλιο. Και μπορεί οι τελευταίες λέξεις να υποδηλώνουν μια πλήρη αντίθεση, ωστόσο πρόκειται για δοκιμασμένα και αποτελεσματικά tips.

Τα tips που θα σε «σώσουν» τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

Τα σορτσάκια και τα κοντομάνικα δεν υπάρχουν τυχαία. Το σκεπτικό να καλύπτεται το σώμα μας λιγότερο από τη χειμερινή περίοδο είναι βάσιμο, ωστόσο - αν η έκθεσή μας στον ήλιο είναι πολύωρη - μπορεί να «κάψει» το δέρμα μας. Ένας καθηγητής από τη Σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου στη Τζώρτζια προτείνει τις ημέρες που η θερμοκρασία κυμαίνεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, να επιλέγουμε φαρδιά και ανάλαφρα ρούχα, είτε από λινό είτε από βαμβάκι, τα οποία δεν κολλάνε επάνω μας και απορροφούν τον ιδρώτα.

Όσον αφορά στο χρώμα, τώρα, είναι ευρέως γνωστό πως το λευκό χρώμα αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου, ενώ το μαύρο τις απορροφά, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να ζεσταινόμαστε περισσότερο. Την ίδια στιγμή, βέβαια, υπάρχει η άποψη πως το λευκό μπορεί να αντανακλά τη θερμότητα του σώματός μας και να αυξάνει το επίπεδο της ζέστης που νιώθουμε. Η αλήθεια είναι πως το θέμα σχετικά με το κατάλληλο χρώμα ρούχων για τον καύσωνα δεν είναι ξεκάθαρο, συνεπώς εμείς θα λέγαμε να προτιμήσεις τις ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, αφήνοντας για λίγο τα σκούρα χρώματα στη ντουλάπα σου.

Ένα ακόμα εξίσου σημαντικό tip για να αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα είναι η εύρεση σκιάς. Καθώς βρίσκεσαι στον δρόμο, αναζήτησε ένα σκιερό μέρος για να περπατήσεις. Τα μεγάλα δέντρα και τα κτήρια είθισται να δημιουργούν σκιές ιδανικές για τέτοιες ημέρες. Πέρα από αυτό, καλό θα ήταν να έχεις μαζί σου, είτε ένα μπουκάλι που κρατάει το νερό κρύο είτε μια ειδική θήκη - ψυγειάκι, ώστε να έχεις ανά πάσα ώρα και στιγμή παγωμένο νερό. Λίγες σταγόνες στον λαιμό, τους καρπούς και τον αυχένα θα σε βοηθήσουν να δροσιστείς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.