WELL BEING

5 σημάδια που μαρτυρούν πως η προσωπικότητά σου φοβίζει τους άλλους


JTeam

17 Αυγούστου 2024

5 σημάδια που μαρτυρούν πως η προσωπικότητά σου φοβίζει τους άλλους
Freepik
Οι άνθρωποι με ισχυρή προσωπικότητα συνήθως παρεξηγούνται από τους γύρω τους

Οι άνθρωποι είμαστε πολύ διαφορετικοί μεταξύ μας και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας είναι εκείνα που μας καθορίζουν και μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε (ή και όχι) όσα συμβαίνουν στη ζωή μας. Κάποιοι είναι πιο δυνατοί, ενώ κάποιοι άλλοι πιο ευάλωτοι.

Όσοι διαθέτουν μια ισχυρή προσωπικότητα πολλές φορές μπερδεύουν τους γύρω τους, προκαλώντας τους φόβο, διότι δεν γνωρίζουν πώς να τους διαχειριστούν. Η ενέργεια που εκπέμπουν, ο τρόπος που εκφράζονται και σχολιάζουν μπορούν να παρεξηγηθούν. Είναι θλιβερό και παράλληλα αληθινό.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, δηλαδή καθημερινά αντιμετωπίζεις διάφορες υποθέσεις και σενάρια για το άτομό σου, υπάρχει τρόπος να το ελέγξεις. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, υπάρχουν πέντε σημάδια που μαρτυρούν πως έχεις μια ισχυρή προσωπικότητα που τρομάζει τους άλλους.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι έχεις μια δυνατή προσωπικότητα

#1 Δεν χρησιμοποιείς και δεν δέχεσαι δικαιολογίες

Ένα άτομο με ισχυρή προσωπικότητα δεν δέχεται ποτέ δικαιολογίες και ποτέ δεν αφήνει τους άλλους να σπαταλούν τον χρόνο τους με ανόητα πράγματα. Αν θέλεις να πετύχεις κάτι, θα προχωρήσεις και θα το κάνεις, αντί να γκρινιάζεις συνέχεια για αυτό. Καταλαβαίνεις από το πρώτο λεπτό πότε κάποιος χρησιμοποιεί δικαιολογίες και σταματάς να ασχολείσαι μαζί του.

#2 Είσαι επιλεκτικός με τους ανθρώπους της ζωής σου

Όταν έχεις ισχυρή προσωπικότητα, δεν εξαρτάσαι από κανέναν και τίποτα. Έχεις ανάγκη μόνο τον εαυτό σου, συνεπώς φροντίζεις γι’ αυτόν, βάζοντάς τον σε προτεραιότητα. Εκτιμάς τα αγαπημένα σου πρόσωπα και την άποψή τους, ωστόσο στο τέλος είσαι πολύ επιλεκτικός με όσα θα λάβεις υπόψη σου. Αυτοί που έχουν θέση στη ζωή σου είναι λίγοι και καλοί.

#3 Δεν αντέχεις την άγνοια και την αναισθησία

Η άγνοια και η αναισθησία είναι δύο χαρακτηριστικά που δεν αντέχεις στους ανθρώπους. Συνεπώς, επιλέγεις να μένεις μακριά από αυτούς, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε συναναστροφή. Η στάση ζωής που έχουν επιλέξει δεν σε καλύπτει σε κανένα επίπεδο.

#4 Δεν αναζητάς ποτέ την προσοχή των άλλων.

Είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, δεν έχεις ανασφάλειες, συνεπώς οι σκέψεις που κάνουν οι άλλοι για εσένα δεν σε αφορούν. Δεν είσαι άνθρωπος που περιαυτολογείς. Προτιμάς η δουλειά και ο χαρακτήρας σου να μιλούν για σένα.

#5 Δεν έχεις χρόνο για πολλές κουβέντες

Τα λόγια είναι χάσιμο χρόνου για σένα. Προτιμάς να περνάς την ώρα σου πιο ποιοτικά, κάνοντας πράγματα που σε εξελίσσουν σαν προσωπικότητα και σε βοηθούν να προχωρήσεις ένα βήμα παρακάτω. Οι πολλές και ασήμαντες συζητήσεις σε αποπροσανατολίζουν από τον στόχο σου και μπερδεύουν τη σκέψη σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.