WELL BEING

10 άβολες αλήθειες που πρέπει να αποδεχτείς, αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος


JTeam

2 Αυγούστου 2024

10 άβολες αλήθειες που πρέπει να αποδεχτείς, αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος
Freepik
Δεν είναι εύκολο, όμως μετά από αυτή τη διαδικασία, όλα θα ‘ναι διαφορετικά

Σε αυτή τη ζωή, πολλές φορές ο φόβος για τα άσχημα πράγματα που μπορεί να συμβούν, «κλέβει» τη χαρά μας απ’ όλα τα όμορφα που υπάρχουν γύρω μας. Ανησυχούμε για ασήμαντους λόγους, στεναχωριόμαστε για θέματα που λύνονται και δημιουργούμε προβλήματα, χάνοντας το πραγματικό νόημα της ζωής.

Η αγάπη και η ευτυχία έρχονται σε δεύτερη μοίρα και αναλωνόμαστε με όλα όσα μας βαραίνουν. Στην πραγματικότητα, αυτό που έχουμε και πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε χαρούμενοι και να ζούμε την κάθε στιγμή ξεχωριστά σαν να είναι η τελευταία. Ωστόσο, η ρουτίνα, η κούραση και οι αρνητικές σκέψεις λειτουργούν σαν εμπόδια στον στόχο μας.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Άννα Μάθουρ, υπάρχουν 10 άβολες αλήθειες που πρέπει να αποδεχτούμε για τη ζωή, αν θέλουμε πραγματικά να ευτυχήσουμε και να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας.

Jenny.Gr
Unsplash

10 πράγματα στη ζωή που πρέπει να εκλάβεις ως δεδομένα

#1 Δεν αρέσεις σε όλους τους ανθρώπους

Αυτό είναι δεδομένο. Κάποιοι θα διαφωνήσουν με τις απόψεις σου, ενώ σε κάποιους άλλους απλώς δεν θα αρέσει το πρόσωπό σου. Και αυτό είναι εντάξει. Συνήθως, οι άνθρωποι συνδυάζουμε την αποδοχή με την προστασία, γεγονός που είναι λάθος. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να προσπαθούμε να κάνουμε τους άλλους να μας συμπαθήσουν. Ας εστιάσουμε, λοιπόν, στις δικές μας ανάγκες και σε όσα μας κάνουν χαρούμενους.

#2 Κάποιες φορές πρόκειται να αποτύχεις

Η επιτυχία ποτέ δεν είναι εγγυημένη. Με την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά διαθέτεις περισσότερες πιθανότητας να επιτύχεις. Ωστόσο, όταν το κριτήριο δεν είναι μόνο αυτό, πρέπει να είσαι έτοιμος για κάθε αποτέλεσμα. Η αποτυχία είναι μέσα στη ζωή και ο σωστός τρόπος για να την αντιμετωπίσουμε είναι ως ένα μάθημα.

#3 Θα πληγώσεις ανθρώπους που αγαπάς

Δεν είναι ότι θα το κάνεις επίτηδες - τουλάχιστον τις περισσότερες φορές - όμως θα συμβεί. Αντί να περιτριγυρίζεσαι από αυτόν τον φόβο, μετέφερε αυτές τις σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου και συνέχισε τη ζωή σου. Δεν μπορούμε πάντα να έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας και αυτό είναι απολύτως λογικό.

#4 Δεν θα είσαι πάντα «παρών»

Πιέζουμε τους εαυτούς μας να προλάβουμε τα πάντα κι όταν αυτό δεν το καταφέρνουμε, πλημμυρίζουμε από ενοχές και τύψεις. Λάθος. Είναι μάταιο να κατηγορείς τον εαυτό σου για ό,τι συμβαίνει. Πρέπει να αποδεχτείς πως η προσοχή σου δεν θα είναι πάντα στο ίδιο μέρος με το σώμα σου. Όταν αυτό συμβεί, σταμάτα να αφήνεις τις στιγμές να περνούν από μπροστά σου και εστίασε στο σήμερα, κάνοντας το καλύτερο που μπορείς για τον εαυτό σου.

#5 Η ζωή δεν είναι δίκαιη

Πραγματικά δεν είναι, όμως δεν είναι και στο χέρι μας να το ελέγξουμε. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις όλα όσα θα συμβούν στη ζωή σου. Πολλές φορές, μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε σχέδια, τα οποία δεν γίνονται ποτέ πραγματικότητα και απογοητευόμαστε. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να προσπαθείς για όσα επιθυμείς να κατακτήσεις στη ζωή σου, έχοντας τις πιθανότητες με το μέρος σου.

#6 Δεν θα τα κάνεις πάντα όλα καλά

Όσα πτυχία κι αν έχεις στο βιογραφικό σου, όσες γλώσσες κι αν γνωρίζεις, όσους followers κι αν μετράς στα social media ποτέ δεν θα είσαι τέλειος και ποτέ δεν θα τα κάνεις όλα σωστά. Και αυτό, γιατί είσαι άνθρωπος κι όχι ρομπότ, συνεπώς είναι λογικό και επόμενο να κάνεις λάθη. Δεν έχεις προγραμματιστεί με συγκεκριμένες λειτουργίες. Επιδιώκεις το καλύτερο, ωστόσο δεν σημαίνει ότι θα το πετύχεις.

#7 Θα νιώσεις παρεξηγημένος (ή και θα είσαι)

Θα υπάρξουν φορές που να νιώσεις παρεξηγημένος και θα μπεις στη διαδικασία να πείσεις τους γύρω σου για το αντίθετο. Θα μοιραστείς την αλήθεια σου, όμως και πάλι μπορεί να μην σε καταλάβουν. Αγνόησε την αντίδραση των γύρω σου και επικεντρώσου σε σένα: Αλήθεια, εσύ σε καταλαβαίνεις;

#8 Θα συμβούν και άσχημα πράγματα

Η ζωή είναι σαν ένα τρενάκι στο λούνα παρκ. Άλλες φορές είμαστε ψηλά και άλλες φορές χαμηλά. Άλλες φορές βιώνουμε την απόλυτη χαρά κι άλλες φορές είμαστε θλιμμένοι. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και να μπορούμε να το διαχειριστούμε αναλόγως.

#9 Θα χάσεις ανθρώπους που αγαπάς

Αυτή η παραδοχή μας πληγώνει. Θα χάσεις ανθρώπους που αγαπάς είτε επειδή σε πρόδωσαν είτε επειδή δεν σε πίστεψαν είτε επειδή χάθηκαν οι δρόμοι σας. Το αίσθημα του αποχωρισμού είναι δύσκολο και γεμάτο αρνητικά συναισθήματα, όμως είναι μέσα στη ζωή. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε ημέρα πρέπει να είσαι ευγνώμων για τους ανθρώπους της ζωής σου.

#10 Κάποια στιγμή θα πεθάνεις

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων σε αυτόν τον πλανήτη φοβάται τον θάνατο. Είναι, όμως, αναπόφευκτος. Η ζωή είναι ένας κύκλος, που κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί. Μπορεί αυτή η ολοκλήρωση να είναι οδυνηρή και να μας τρομάζει, ωστόσο δεν είναι στο χέρι μας. Ας συμβιβαστούμε με αυτή την ιδέα κι ας απολαύσουμε την κάθε ημέρα πριν να είναι αργά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.