WELL BEING

5 ελπιδοφόρα μηνύματα για σένα που περνάς μια δύσκολη κατάσταση


JTeam

24 Αυγούστου 2024

5 ελπιδοφόρα μηνύματα για σένα που περνάς μια δύσκολη κατάσταση
Unsplash
Πρόκειται για βασικές παραδοχές, που συχνά τις ξεχνάμε

Ακόμα και η ομορφότερη διαδρομή, αυτή που έχει θέα στο ηλιοβασίλεμα μέσα στη θάλασσα, έχει πέτρες και λακκούβες, γεγονός που σημαίνει πως τίποτα δεν μπορεί να είναι ιδανικό και τέλειο για όλους την ίδια στιγμή. Η κάθε ημέρα που ζούμε είναι διαφορετική, αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν είναι και πολύτιμη.

Έχοντας ως δεδομένο ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αύριο, εστίασε στο σήμερα, πάρε μια βαθιά ανάσα και μέτρα για πόσα πράγματα είναι ευγνώμων. Πιθανότατα να διανύεις μια δύσκολη περίοδο, ενδεχομένως να καλείσαι να διαχειριστείς ένα περιστατικό που σε έχει «λυγίσει», ίσως να βιώνεις προδοσία ή επαγγελματική αποτυχία.

Ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή σου και σε έχει ρίξει ψυχολογικά, πρέπει πάντα να θυμάσαι 5 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να βγεις από τον λαβύρινθο που έχεις χαθεί.

5 μεγάλες αλήθειες που θα τονώσουν τη διάθεσή σου

1.Η εσωτερική αποδοχή είναι σημαντικότερη από την εξωτερική

Αν περιμένεις να βρεις την ευτυχία στις λέξεις και στις πράξεις των άλλων, τότε κινείσαι σε λάθος πλευρά. Αν δεν κατανοήσεις και σεβαστείς εσύ τον εαυτό σου, δεν θα το κάνει κανείς εκεί έξω. Εστίασε στις ανάγκες σου, ανακάλυψε όσα σε κάνουν πραγματικά χαρούμενο και μην εξαρτάσαι από την αποδοχή κανενός. Μόνο από τη δική σου.

2.Δεν είσαι ποτέ μόνος

Η σκέψη «είμαι μόνος» έχει περάσει από το μυαλό πολλών, έστω και μία φορά. Μπορεί την τρέχουσα στιγμή να νιώθεις άδειος και κενός, ωστόσο αν προσπαθήσεις να βγεις από την κατάσταση που βιώνεις και να κοτάξεις τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία, θα καταλάβεις πως ούτε είσαι ούτε θα είσαι ποτέ μόνος. Υπάρχουν άνθρωποι που σε νοιάζονται και θα είναι εκεί για εσένα, ακόμα κι αν τώρα δεν είσαι σε θέση να το αντιληφθείς.

3.Η φροντίδα του μυαλού και του σώματος θα σε βοηθήσει ουσιαστικά

Μπορεί να διανύεις μια δύσκολη περίοδο και η διάθεσή σου να βρίσκεται στα τάρταρα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα μείνεις αμέτοχος από τη ζωή σου. Συγκέντρωσε τις δυνάμεις σου και ασχολήσου με πράγματα που ωφελούν τον νου και το σώμα σου. Η άσκηση, οι διασκεδαστικές δραστηριότητες, το διάβασμα βιβλίων, οι ταινίες είναι κάποιοι από τους τρόπους που μπορείς να απασχολήσεις το μυαλό σου.

4.Σήμερα ζεις ακόμα ένα κεφάλαιο, όχι ολόκληρη την ιστορία σου

Διανύεις μια κακή ημέρα/εβδομάδα/μήνα. Αυτό που ζεις είναι απλώς ένα μέρος της ιστορίας σου, ένα κεφάλαιο κι όχι ολόκληρο το βιβλίο σου. Το happy end σε περιμένει.

5.Αυτό που περνάς δεν είναι μόνιμο

Μία δύσκολη κατάσταση φαντάζει βουνό και πολλές φορές μας «πνίγει». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατούμε να δούμε την πραγματικότητα που φανερώνει την αλήθεια. Αυτό που περνάς δεν είναι μόνιμο και σύντομα θα αποτελεί παρελθόν. Μην το αφήσεις να σε καταβάλλει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.