11 φράσεις που αποδεικνύουν ότι ο συνομιλητής σου δεν εκτιμάει καθόλου την άποψή σου
JTeam
21 Ιανουαρίου 2025
Όταν συμμετέχουμε σε έναν διάλογο είναι λογικό να μας ενδιαφέρει να ακούγεται η γνώμη μας και οι συνομιλητές μας να λαμβάνουν υπόψη τους τα λεγόμενά μας. Είναι τόσο απλό, αλλά τόσο σημαντικό για την καλλιέργεια δυνατών σχέσεων και τη βελτίωση της επικοινωνίας. Ωστόσο, δεν συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν φορές, που τοποθετούμαστε για ένα θέμα, όμως τα λόγια μας καταλήγουν στο κενό. Ο άνθρωπος απέναντί μας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την άποψή μας, γεγονός που δημιουργεί μια αμηχανία στην ατμόσφαιρα.
Οι εποικοδομητικές συζητήσεις που εμείς επιθυμούμε να κάνουμε, μπορούν να πάρουν μια απρόσμενη τροπή, καθώς ο συνομιλητής μας ακυρώνει τα συναισθήματά μας και απορρίπτει τις απόψεις μας. Αν και μερικές φορές είναι δύσκολο να εντοπίσουμε αυτή την τοξική συμπεριφορά, ειδικά με τους φίλους μας, που συνεχώς τους δικαιολογούμε, υπάρχουν μερικές φράσεις που θα μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε αυτή τη στάση. Οι άνθρωποι που αδιαφορούν παντελώς να ακούσουν τις συμβουλές σου ή τη γνώμη σου για ένα θέμα, συνηθίζουν να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες φράσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
Αυτές οι φράσεις, λοιπόν, αποτελούν την επιβεβαίωση που αναζητούσες τόσο καιρό. Ίσως αυτή να είναι μια αφορμή να θέσεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα και να βάλεις όρια στη σχέση σας. Αν δεν εκτιμά την άποψή σου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τη μοιραστείς μαζί του. Απλώς αδιαφόρησε και εσύ.
Οι φράσεις που μαρτυρούν πως κάποιος δεν ενδιαφέρεται για την άποψή σου
- 1.«Η σκέψη σου είναι εξίσου καλή με τη δική μου»
- 2.«Δεν ξέρεις τι λες»
- 3.«Αντιδράς υπερβολικά»
- 4.«Λες ό,τι να ‘ναι»
- 5.«Αυτό που λες είναι αστείο»
- 6.«Αυτή είναι η γνώμη σου»
- 7.«Κανείς δεν σε ρώτησε»
- 8.«Δεν ήταν τόσο κακό όσο νομίζεις»
- 9.«Νομίζεις ότι είσαι τόσο έξυπνος;»
- 10.«Δεν θα είχα τόση αυτοπεποίθηση, αν ήμουν στη θέση σου»
- 11.«Για τον καθένα ισχύει κάτι διαφορετικό»
Τι να κάνεις, αν κάποιος υποβαθμίζει την άποψή σου
Αν και ορισμένες φορές είναι δύσκολο να αποδεχτείς ότι κάποιος περιφρονεί τα λεγόμενά σου και αγνοεί έμμεσα και άμεσα όσα λες, είναι σημαντικό να πάρεις θέση. Το να θέλεις να υπερασπιστείς τα συναισθήματά σου και να προστατέψεις τον εαυτό σου από τα κακόβουλα σχόλια, ακόμα κι αν χρειαστεί να είσαι αυστηρός και ξεκάθαρος, δε σημαίνει ότι προσβάλεις τον άλλον. Για παράδειγμα, η φράση «είτε συμφωνείς μαζί μου είτε όχι, έτσι νιώθω αυτή τη στιγμή» αποτελεί ένα τρόπο να περιορίσεις την αγένεια. Αν θεωρείς ότι έχει χαθεί ο σεβασμός, σταμάτα να επενδύεις χρόνο σε ανθρώπους που δεν το αξίζουν. Ίσως αυτό να είναι ένα καμπανάκι που δεν πρέπει να παραβλέψεις.
Read More
- Αν υιοθετήσεις αυτούς τους 13 απλούς τρόπους το 2025, τότε θα βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία
- Η Μπρουκ Σιλντς χρειάζεται λοσιόν και ειδικό μαξιλάρι και τεκίλα για να απολαύσει την ερωτική επαφή στην εμμηνόπαυση - Και δίκιο έχει
- Αν χρησιμοποιείς αυτές τις 11 φράσεις, οι γονείς σου σε μεγάλωσαν με υποδειγματικό τρόπο
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.