WELL BEING

Ζυμαρικά Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη για μια healthy διατροφή: Γιατί πρέπει να τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου


JTeam

7 Ιουλίου 2015

Ζυμαρικά Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη για μια healthy διατροφή: Γιατί πρέπει να τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου
Δεν είναι απλά άλλη μια fitness τάση, αλλά είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου φαγητό χωρίς τύψεις, αλλά με την ίδια γεύση! Και η ΜΑΚΒΕΛ το κάνει πραγματικότητα.

Γράφει η Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Η ΜΑΚΒΕΛ καινοτομεί για άλλη μια φορά και προάγει την υγεία, την γεύση και τη νοστιμιά σε προϊόντα που ανεβάζουν την καθημερινή γαστρονομική μας εμπειρία και διασφαλίζουν την καλύτερη φυσική μας κατάσταση.

Έτσι, προχώρησε στην παραγωγή ζυμαρικών Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη, με την πιστοποίηση του διαπιστευμένου κορυφαίου Ερευνητικού Κέντρου Oxford Brookes του Ηνωμένου Βασιλείου. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πως για πρώτη φορά, ο καταναλωτής έχει στη διάθεσή του ζυμαρικά με 60% λιγότερα σάκχαρα από τα ολικής και γεύση ίδια με τα κλασικά!

Τι σημαίνει χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης στα ζυμαρικά

Δεν υπάρχει φαγητό που να αγαπάει περισσότερο ο Έλληνας από τα ζυμαρικά. Σκέτα, με σάλτσα, στο φούρνο ή στη κατσαρόλα, με λαχανικά, θαλασσινά ή πρωτεΐνη, είναι το πιάτο που θέλουμε να έχουμε κάθε μέρα στο τραπέζι μας.

Θέλουμε όμως να τα απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις διατηρώντας την φόρμα μας και πολύ περισσότερο προστατεύοντας την καλή φυσική μας κατάσταση και συνολικά την υγεία μας.

Η ΜΑΚΒΕΛ που χαρακτηρίζεται για την ευαισθησία της ως προς την διατροφική αξία, αλλά και την παραγωγή προϊόντων που την προάγουν και την αγκαλιάζουν, προχώρησε ακόμα παραπέρα επενδύοντας σε αποτελεσματικές μελέτες βελτίωσης της υγείας και της απόλαυσης.

Μέσα από αυτές κατάφερε να δημιουργήσει τα ζυμαρικά με λιγότερο ποσοστό σακχάρων, το εντυπωσιακό 60% μείον, διατηρώντας όμως την ίδια οικεία, αγαπημένη, ραφιναρισμένη και πολύ νόστιμη γεύση.

Jenny.Gr

Με αυτά τα ζυμαρικά σημειώνεται για όλους μας μια επανάσταση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να μπορείς να γεύεσαι και να απολαμβάνεις πλούσια και συναρπαστική γεύση και την ίδια στιγμή να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές, περιορίζοντας κατά πολύ την αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι το μέτρο για το πόσο γρήγορα ένα τρόφιμο αυξάνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μετά την κατανάλωση του. Ένα τρόφιμο με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ, ρυθμίζουν καλύτερα το σάκχαρο και προκαλούν μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού.

Έτσι είναι ιδανικά για όλους ειδικά για άτομα με διαβήτη ή για άτομα που θέλουν να ελέγξουν το βάρος τους και θέλουν να κάνουν καλύτερη διατροφή.

Επιλέγοντας αυτή την κατηγορία ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ, πέρα από τον καλύτερο έλεγχο των σακχάρων στο αίμα, έχουμε σταδιακή απελευθέρωση ενέργειας και σημαντική πρόληψη της υπογλυκαιμίας.

Ζυμαρικά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ή ζυμαρικά ολικής άλεσης

Είναι εύλογο μερικοί να αναρωτιόμαστε αν χρειάζεται αυτή η νέα κατηγορία ή αν αρκεί για να κάνουμε σωστότερες υγιεινές επιλογές να επιλέγουμε ζυμαρικά ολικής άλεσης που υπάρχουν σε πληθώρα στην αγορά.

Ευτυχώς σε αυτό το ερώτημα έχουμε την θέση του ειδικού του Δρ. Κωνσταντίνου Ξένου - Κλινικό Διαιτολόγο και Διατροφολόγος M.Sc. Ph.D.:

«Τα τρόφιμα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να έχουν χαμηλότερο ΓΔ. Οι φυτικές ίνες διέρχονται άπεπτες από το γαστρεντερικό σωλήνα, προάγοντας το αίσθημα κορεσμού και επιβραδύνοντας την πέψη. Ωστόσο, η επίδραση των φυτικών ινών στον ΓΔ δεν είναι ομοιόμορφη. Συγκεκριμένοι τύποι διαιτητικών ινών, ιδίως οι διαλυτές ίνες, μειώνουν τη δυναμική της πέψης και της απορρόφησης των υδατανθράκων. Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο τύπος όσο και η ποσότητα των φυτικών ινών είναι σημαντικοί παράγοντες για την επίδρασή τους στον ΓΔ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί μια ιδιαιτερότητα των προϊόντων «ολικής άλεσης» και της επεξεργασίας: ενώ τα δημητριακά ολικής άλεσης γενικά συνδέονται με χαμηλότερο ΓΔ ο τρόπος επεξεργασίας τους, ιδίως η άλεση σε λεπτό αλεύρι, μπορεί να μετριάσει σημαντικά αυτό το όφελος.

Αυτό σημαίνει ότι η ετικέτα «ολικής άλεσης» από μόνη της δεν αποτελεί εγγύηση για σημαντικά χαμηλότερο ΓΔ, ειδικά όταν ο κόκκος έχει υποστεί λεπτή άλεση. Ο ΓΔ είναι ένας σύνθετος δείκτης που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες πέρα από την απλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συμπεριλαμβανομένου του βαθμού επεξεργασίας, των μεθόδων μαγειρέματος και της παρουσίας άλλων μακροθρεπτικών συστατικών.

Ενώ ο ΓΔ είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, μια ολιστική προσέγγιση στη διατροφή, που περιλαμβάνει τον έλεγχο των μερίδων, ισορροπημένα γεύματα και σωστή προετοιμασία των τροφίμων, είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική διαχείριση του σακχάρου στο αίμα και τη συνολική υγεία».

Jenny.Gr

Η σειρά της ΜΑΚΒΕΛ με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Η γνωστή μακαρονοποιία εννοείται δεν έμεινε μόνο στα φινετσάτα σπαγγέτι, αλλά εμπλούτισε την γκάμα της στα υγιεινά ζυμαρικά με έξτρα θελκτικές κατηγορίες, δίνοντας μας περισσότερες επιλογές να παντρέψουμε την ροπή μας στο healty με την εμμονή μας στην καλή γεύση.

Έτσι από τη ναυαρχίδα των σπαγγέτι νο6, που είναι έτοιμα μόλις σε οκτώ λεπτά, πάμε στο αυθεντικό λαζανάκι, στις πέννες ριγέ που εγκλωβίζουν την σάλτσα, αλλά και στο κριθαράκι που μπορεί να γίνει βάση για ένα πεντανόστιμο γεύμα.

Όποιο και αν επιλέξουμε από την γκάμα με το χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όχι μόνο δεν στερούμαστε την ίδια γεύση αλλά κερδίζουμε μια ισορροπημένη διατροφή πιστοποιημένη από τις επίσημες in vivo κλινικές μελέτες.

Στο πιάτο μας έχουμε την ίδια αγαπημένη γεύση το ίδιο λευκό χρώμα των κλασικών ζυμαρικών με 60% λιγότερη περιεκτικότητα σακχάρων και γρηγορότερο κορεσμό.

Από το Κιλκίς στην Ιταλία και σε ολόκληρο τον κόσμο

Αυτή, φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία πρωτοπορεί. Κάνοντας μια βουτιά στην ιστορία της ΜΑΚΒΕΛ επιβεβαιώνουμε την διακαή δίψα και την άσβεστη αγάπη για εξέλιξη και καινοτομία. Από τα πρώτα βήματα το 1939 των αδελφών Παντελή και Νίκο Κωνσταντινίδη, οι οποίοι ξεκίνησαν την παραγωγή ζυμαρικών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, εκδηλώνεται το μεράκι και η επένδυση για τα βέλτιστα υλικά και προϊόντα.

Jenny.Gr

Το 1980 μάλιστα έρχεται η πρώτη επιβράβευση για την νούμερο ένα θέση στις εξαγωγές Ελληνικών ζυμαρικών. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1996 επισφραγίζεται η δυναμική πορεία της εξασφαλίζοντας συνεργασία με τον Ιταλικό όμιλο εταιρειών Euricom, δημιουργώντας την συμμαχική Eurimac.

Το 2016 τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ ανανεωμένα σε συνταγή και αισθητική επανακυκλοφόρησαν πανελλαδικά και μάλιστα έχοντας στο πορτφόλιο τους τα μοναδικά τετράγωνα ζυμαρικά.

Επόμενο σημαντικό rebranding πραγματοποιήθηκε το 2024, με εντυπωσιακές αλλαγές στο logo και στην συσκευασία, χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου ο χαρακτήρας της μακαρονοποιίας. Τα χρώματα έγιναν ματ και προστέθηκε το στιλάτο χρυσό στο συμβολισμό του Λευκού Πύργου.

Σε αυτή την χρονιά ορόσημο κυκλοφόρησαν τα πρωτοπόρα σπαγγέτι νούμερο 6 με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, αλλάζοντας όλα τα δεδομένα γύρω από την διατροφή και εγκαινιάζοντας μια σειρά από τέτοιες σημαντικές κατηγορίες ζυμαρικών. Τα σπαγγέτι που προέκυψαν μετά από εκ βαθέως μελέτη, έρευνα και πειραματισμούς, φέρουν το πιστοποιητικό του Oxford brooks U.K, του μοναδικού φορέα διαπίστευσης γλυκαιμικού δείκτη στην Ευρώπη.

Σήμερα τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ έχουν αγγίξει την κορυφή, ανεβαίνοντας στο βάθρο του μεγαλύτερου Έλληνα παραγωγού ζυμαρικών με τους καταναλωτές ανά τον κόσμο να τα επιλέγουν και να τα τρώνε τόσο για την νοστιμιά όσο και για την θρεπτική και healthy φιλοσοφία τους.

Και καλή μας όρεξη, λοιπόν!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.