WELL BEING FITNESS

Ποιο είδος yoga σας ταιριάζει;


21 Σεπτεμβρίου 2013

Τα είδη της συγκεκριμένης γυμναστικής είναι πολλά.

Ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι στη χώρα μας μπορείτε να τα βρείτε όλα. Κάποια από αυτά όμως υπάρχουν και είναι ευρέως γνωστά. Ορισμένα ίσως απαιτούν παραπάνω ψάξιμο, μπορεί όμως να υπάρχουν και κάποια είδη που ακόμα δεν είναι γνωστά. Μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε όλα τα είδη. Αν έχετε υπομονή και πάθος για τη yoga ξεκινήστε μόνες σας ένα συγκεκριμένο είδος, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε.

Ashtanga: Απαιτεί να είστε ανταγωνιστική με τον εαυτό σας. Ασκήσεις υψηλής ενέργειας, που θέλει πολλές επαναλήψεις, με πόζες που απαιτούν αυστηρές στάσεις σώματος.

Anusara: Ένα είδος επιστημονικής και πνευματικής yoga που ενδιαφέρεται για την ευθυγράμμιση του σώματος και το πώς το σώμα σας κινείται και στην εσωτερική του πλευρά.

Bikram: Aκραίες ασκήσεις που απαιτούν πειθαρχία από εσάς. Εϊναι σίγουρο ότι θα ιδρώσετε, θα ζεσταθείτε.

Iyengar: Aυστηρή, δεν περιλαμβάνει πολλές κάμψεις του σώματος και είναι για όσους ενδιαφέρονται για την ευθυγράμμιση του σώματος.

Kripalu: Απαιτεί αργή κίνηση σώματος γι αυτό το λόγο πρέπει να έχετε ανακαλύψει πρώτα την ψυχική σας ηρεμία.

Kundalini: Ο διαλογισμός είναι απαραίτητος. Η συγκεκριμένη yoga περιλεμβάνει αργές κινήσεις, πνευματική συμμετοχή και ιδιαίτερη επικέντρωση στην αναπνοή. Είναι ένα είδος που ενεργοποιεί την ενέργεια που κρύβει το σώμα σας. Όλες οι στάσεις βασίζονται στην σπονδυλική σας στήλη.

Jivamukti: Πνευματική, διαλογιστική, δημιουργική yoga. Όποιος θέλει να γυμναστεί σωματικά και πνευματικά πρέπει να την επιλέξει.

Vinyasa Creative: Αυθόρμητη με γρήγορες κινήσεις. Είναι σίγουρο ότι θα ιδρώσετε και θα νιώσετε ότι κρύβετε μέσα σας αρκετή ενέργεια.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.