WELL BEING FITNESS

Ασκήσεις που θα μεταμορφώσουν το σώμα σας


23 Οκτωβρίου 2014

Fit-Girl-running.jpg

Ψάχνετε για κάποιους αποτελεσματικούς τρόπους, ώστε να μετατρέψετε το σώμα σας; Υπάρχουν μερικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν, να επιτευχθεί ο στόχος της φυσικής σας κατάστασης. Οι παρακάτω ασκήσεις είναι εύκολες, μπορούν να αλλάξουν το σώμα σας προς το καλύτερο και σίγουρα θα κάψετε θερμίδες.

Σχοινάκι: Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνετε σχοινάκι; Ίσως στην παιδική σας ηλικία. Το σχοινάκι είναι μια οικονομική και εύκολη άσκηση, που μπορείτε να κάνετε σχεδόν οπουδήποτε. Αυτή η προπόνηση καίει περισσότερες θερμίδες από ό, τι οποιαδήποτε άλλη και ένα από τα καλύτερα πράγματα  είναι, ότι μπορείτε να τη κάνετε με τα παιδιά σας. Απλά, πάρτε ένα σχοινάκι και αρχίστε τα άλματα, για μια τέλεια άσκηση και άφθονο κέφι και δεν χρειάζεται να κοιτάξετε, για το πλησιέστερο γυμναστήριο. Έτσι, ο οποίος λέει ότι, το σχοινάκι είναι μόνο για τα παιδιά, κάνει μεγάλο λάθος.

Βαθιά καθίσματα: Τα καθίσματα είναι μια σύνθετη άσκηση, για όλο το σώμα, που δυναμώνει περισσότερες από μία ομάδα μυών. Αυτή η προπόνηση γυμνάζει τους γλουτούς, ενισχύσει το σώμα σας και σας βοηθάει να κάψετε πολλές θερμίδες. Για να χάσετε κιλά και να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε καθίσματα μαζί με άλμα. Ή να μείνετε σε μια θέση μαζί με αλτήρες στα χέρια, για να αυξήσετε την αντίσταση, καθώς και την αίσθηση του καψίματος.

Κάμψεις: Δυστυχώς, πολλοί αποφεύγουν να κάνουν κάμψεις, διότι αυτή η άσκηση είναι αρκετά δύσκολη, αλλά μπορεί να κάνει θαύματα για το σώμα σας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κάμψεις, που δυναμώνουν τους μύες στους ώμους και στα χέρια. Κάντε κάμψεις λίγες ημέρες την εβδομάδα, και θα δείτε ο σώμα σας να μεταμορφώνεται. Επιπλέον, αυτή η άσκηση κάνει καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα και βοηθάει να βελτιωθεί η στάση σας. Απλά φροντίστε να την κάνετε σωστά- με ίσια την πλάτη, για να μειώσετε τον πόνο και να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς.

Πισίνα: Για τους λάτρεις της κολύμβησης και για εκείνους που προσπαθούν να καλυτερεύσουν το σώμα τους - το κολύμπι είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική προπόνηση που θα σας φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα. Η πισίνα συμβάλλει στην ενίσχυση του σώματος σας και γυμνάζει διαφορετικές ομάδες μυών. Επίσης, η κολύμβηση μειώνει την αρτηριακή σας πίεση, ενισχύει  την καρδιά σας και τη βελτιώνει την αερόβια ικανότητα σας. Επιπλέον, το κολύμπι είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για όλη την οικογένειά, ώστε να κινείται και ταυτόχρονα να διασκεδάζει μαζί. 

Τρέξιμο: Υπάρχουν πολλά οφέλη από αυτή την άσκηση. Βοηθάει στην ανακούφιση από το στρες, βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, μειώνει τον κίνδυνο της κατάθλιψης, καίει πολλές θερμίδες και βελτιώνει τη γενική υγεία. Το τρέξιμο μπορεί να μεταμορφώσει πραγματικά το σώμα σας και να δημιουργήσει πιο λεπτά πόδια

Ποδηλασία: Αυτή η προπόνηση είναι ένας αλάνθαστος τρόπος, για να αποκτήσετε γερά πόδια και καλύτερη αντοχή. Όμως, η ποδηλασία δεν γυμνάζει μόνο τα πόδια αλλά, ενισχύει και τα χέρια, την πλάτη, και βοηθάει την καρδιά σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Αυτή την άσκηση μπορείτε επίσης, να την εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα σας, δεδομένου ότι, είναι και ένα μέσο μεταφοράς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.