WELL BEING FITNESS

Αποκτήστε ευέλικτο σώμα


23 Οκτωβρίου 2014

Η ευελιξία είναι πολύ σημαντική για το σώμα και την υγεία σας, και παρόλα αυτά οι περισσότεροι από εσάς την αγνοείτε. Δουλεύοντας την ευελιξία σας, θα βοηθήσετε την ενίσχυση των μυών, το κάψιμο του λίπους, τη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου του αίματος και θα προωθήσετε την γενική υγεία. Παρακάτω, θα εξετάσουμε μερικούς αποτελεσματικούς τρόπους, για τη βελτίωση της ευελιξίας.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να θυμάστε, αν θέλετε να βελτιώσετε την ευελιξία σας, είναι να κάνετε ένα καλό ζέσταμα, πριν ξεκινήσετε την άσκηση. Η προθέρμανση βοηθάει τους μύες να χαλαρώσουν, πριν ξεκινήσετε μια προπόνηση. Μόλις ζεσταθείτε, η επόμενη περιοχή εστίασης,  θα πρέπει να είναι οι αρθρώσεις σας. Καλό είναι, λοιπόν, να εργαστείτε, για τη μετακίνηση κάθε άρθρωσης του σώματος σας, σε μια κυκλική κίνηση, γιατί αυτό θα συμβάλει στην ενίσχυση τους.

Μετά από κάθε προπόνηση, πρέπει να κάνετε διατάσεις. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, που πρέπει να έχετε κατά νου, αν θέλετε να γίνετε πιο ευέλικτοι. Οι διατάσεις θα βοηθήσουν τους μύες, να ανακτήσουν το αρχικό τους σχήμα πιο γρήγορα και να γίνουν πιο ισχυροί. Τεντωθείτε καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να πετύχετε τη καλύτερη μυϊκή αντοχή και ευελιξία. Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζετε, ότι, το πρωί είναι η ώρα, που οι μύες είναι πιο άκαμπτοι. Εάν, λοιπόν  τεντωθείτε, κατά τη διάρκεια του πρωινού, θα βελτιώσετε την ευελιξία σας σε εντυπωσιακό βαθμό. Όμως, πρέπει να τεντωθείτε και πριν πάτε για ύπνο. Αυτός είναι ένας άλλος θαυμάσιος τρόπος, για να βελτιωθεί η ευελιξία του σώματος και να μειωθεί η μυϊκή ακαμψία.

Μην ντραπείτε να τεντωθείτε μαζί με έναν φίλο σας, ώστε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Η αποτελεσματικότητα των διατάσεων ενισχύεται, αν τεντωθείτε με έναν εταίρο. Λαμβάνοντας βοήθεια, θα έχετε τη δυνατότητα, να εκταθείτε πέρα από τα όρια που αντιλαμβάνεται το μυαλό σας, με αποτέλεσμα να αποκτήσετε καλύτερη ευελιξία. Τέλος, μπορείτε να κάνετε γιόγκα, δεδομένου ότι, μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ευελιξία σας, καθώς η πλειοψηφία από τις πόζες αποσκοπούν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.