WELL BEING FITNESS

Πως να μείνετε σε φόρμα τον χειμώνα


12 Νοεμβρίου 2014

Πηγαίνετε κατευθείαν στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά. Οργανώστε την ημέρα σας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να πάτε σπίτι πριν από την επίσκεψη σας στο γυμναστήριο. Εάν φτάσετε σπίτι είναι πραγματικά δύσκολο, να φύγετε και ο άνετος ο καναπές μπορεί να είναι πολύ δελεαστικός! Πάρτε λοιπόν, μαζί σας τα ρούχα της γυμναστικής και εφοδιάστε τον οργανισμός σας με ένα ελαφρύ απογευματινό σνακ, ώστε να έχετε ενέργεια και να σας κρατήσει κατά τη διάρκεια της προπόνηση σας.

Αξιοποιήστε στο έπακρο την κάθε στιγμή. Θέλετε να γυμναστείτε, αλλά νιώθετε ό,τι το πρωί κάνει πολύ κρύο και το βράδυ είστε πολύ κουρασμένοι; Αναζητήστε τρόπους για να ενσωματώσετε την άσκηση μέσα στην ημέρα σας. Το μεσημέρι, κάντε ένα διάλειμμα και πηγαίνετε για ένα γρήγορο περπάτημα 20 λεπτών με τα πόδια. Αν έχετε μια συνάντηση με έναν συνάδελφό, τότε προτείνετε να συζητήσετε τις αποφάσεις στους διαδρόμους, για να περπατάτε και να μιλάτε ταυτόχρονα. Δοκιμάστε επίσης, εάν έχετε χρόνο το μεσημέρι, να κάνετε γιόγκα, η οποία θα σας ζεστάνει και θα αναζωογονήσει το μυαλό σας, ώστε να είστε έτοιμοι για ένα παραγωγικό απόγευμα.

Μην αφήνετε το κρυολόγημα να ακυρώσει τη ρουτίνα σας. Ένα από τα πολλά οφέλη της τακτικής άσκησης είναι ένα ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο σας βοηθά να ανακτήσετε γρηγορότερα τις δυνάμεις όταν αρρωστήσετε και σας κάνει περισσότερο ανθεκτικούς. Αν έχετε κρυολογήσει, δοκιμάστε πιο ήπια δραστηριότητα, όπως να τεντωθείτε, ώστε να διατηρήσετε τις καλές συνήθειες. Κρατώντας τη ρουτίνα σας θα είναι πιο εύκολο, να γυρίσετε πάλι στο  κανονικό πρόγραμμα σας, όταν αισθάνεστε 100 τοις εκατό υγιείς.

Κάντε μια εκδρομή. Ένα σύντομο ταξίδι κάπου ηλιόλουστα, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τη μελαγχολία του χειμώνα και να σας προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για να γυμναστείτε. Βρείτε μερικές διασκεδαστικές δραστηριότητες, για να συμπεριλάβετε στο ταξίδι σας, όπως, ποδηλασία στο βουνό, καγιάκ ή ορειβασία. Όσοι είστε πιο τολμηροί, απολαύστε το κρύο του χειμώνα, τρίψτε τις παλάμες σας και πηγαίνετε για σκι ή snowboard. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες!

Να είστε θετικοί. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να προσεγγίσετε την άσκηση,κατά τη διάρκεια του χειμώνα με μια θετική νοοτροπία. Ο χειμώνας είναι η ιδανική στιγμή, για να χάσετε βάρος, γιατί ο μεταβολισμός σας επιταχύνει, για να σας βοηθήσει να μείνετε ζεστοί. Αρχίστε λοιπόν τις προπονήσεις, για να είστε ένα βήμα μπροστά, όταν φτάσει ο ζεστός καιρός.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.