Οι πιο συχνοί λόγοι που δεν αποκτάτε τέλειους γλουτούς

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Κάνετε ένα σωρό ασκήσεις, αλλά δεν έχει σημασία πόσο σκληρά προσπαθείτε, γιατί οι γλουτοί σας παραμένουν ίδιοι. Τι κάνετε όμως λάθος και δεν βλέπετε κανένα αποτέλεσμα; Αν διαβάσετε τα παρακάτω, θα αποφύγετε τα πιο κοινά λάθη και θα αποκτήσετε σμιλεμένους γλουτούς.

Δεν μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των μηρών σας με μερικές μόνο προπονήσεις. Οι πιο πολλοί νομίζουν ότι, με το που θα πάνε γυμναστήριο, θα δουν τα πόδια τους να αλλάζουν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως θα πρέπει να έχετε υπομονή, να γυμνάζεστε 3 με 4 φορές την εβδομάδα και να αναμένετε τις αλλαγές μετά από 4 έως 6 εβδομάδες.

Δεν κάνετε αρκετές αερόβιες ασκήσεις. Αν γυμνάζεστε αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα και δεν βλέπετε κανένα αποτέλεσμα, τότε σκεφτείτε μήπως πρέπει να κάνετε περισσότερες αερόβιες ασκήσεις. Αν από την άλλη μεριά δεν έχετε χρόνο για επιπλέον άσκηση, δοκιμάστε να αναβαίνετε τις σκάλες, και μετά από καιρό θα δείτε τους γλουτούς σας, να παίρνουν πιο γυμνασμένο σχήμα.

Δεν κάνετε αρκετές προβολές. Αυτή η απλή άσκηση μπορεί να γίνει οπουδήποτε, ακόμα και στο σπίτι, χωρίς εξοπλισμό και γυμνάζει αρκετά τους γλουτούς σας. Όμως, όσο περνάνε τα χρόνια, πρέπει να δίνετε όλο και πιο πολύ έμφαση, στην άσκηση, γιατί χάνετε μυϊκή μάζα και αυξάνεται το λίπος. Άρα, πρέπει να ασκήστε πιο εντατικά.

Δεν χρησιμοποιείτε αρκετό βάρος. Αν θέλετε να γυμνάσετε πραγματικά, τους γλουτιαίους μύες, πρέπει να χρησιμοποιείτε και βάρη, εκτός από αερόβια άσκηση. Αν είστε αρχάριες, καλό είναι να ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας μόνο το σωματικό σας βάρος. Αλλά, όταν διαπιστώσετε ότι μετά από κάποιες επαναλήψεις, δεν νιώθετε ότι γυμνάζεστε, τότε αυξήστε την αντίσταση.

Κάνετε λάθος ασκήσεις. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τον βασικό σας σωματότυπο, αλλά έχετε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Όμως, εάν κάνετε τις λάθος ασκήσεις, δεν θα δείτε αλλαγή όσο και αν προσπαθείτε. Για παράδειγμα, εάν έχετε λεπτά πόδια, αποφύγετε το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Αντ' αυτού, επικεντρωθείτε  σε ασκήσεις που ενδυναμώνουν τους μύες των ποδιών σας. Απευθυνθείτε στον κατάλληλο γυμναστή και θα σας δώσει τις ασκήσεις που αναλογούν στον τύπο του σώματος σας.