WELL BEING FITNESS

Κρανιοϊερή: μια τέχνη του αφουγκράσματος και της εσωτερικής παρατήρησης


2 Απριλίου 2015

Η κρανιοιερή είναι έργο θεραπευτών, και ειδικεύεται σε θέματα του νου και της ψυχής. Βασίζεται σε μια αναλυτική γνώση της ανατομίας του κρανίου και του ιερού οστού και απαιτεί ευαισθησία στο άγγιγμα για να επιτρέψει στο θεραπευτή να διακρίνει και να βελτιστοποιήσει το κρανιακό κύμα.

Σε αυτά τα σεμινάρια επαγγελματίες θεραπευτές και όχι μόνο, συνδέονται ξανά με τον εαυτό τους, και με τους θεραπευόμενους, επιτρέποντας στον πιο βαθύ μηχανισμό του σώματός να οδηγήσει την θεραπεία. Η κρανιοϊερή είναι η τέχνη του αφουγκράσματος, της εσωτερικής παρατήρησης.

Α’ Μέρος Σεμιναρίου (17 - 19 Απριλίου)

Θα μελετήσουμε τις αρχές και τις τεχνικές της Κρανιοιερής Θεραπείας και θα εμβαθύνουμε στην ανατομία. Η τεχνική συνδυάζει ευαισθητοποιημένα χέρια πάνω στο σώμα με διαλογιστική χρήση της εσωτερικής όρασης και της βαθύτερης ακοής. Βασίζεται στις τρεις κύριες παραδόσεις, την οστεοπαθητική, ενεργειακή θεραπεία και τον ταοισμό. Μια ιδιαίτερα ευγενική προσέγγιση ‘doing non doing’.

  • Θα εστιάσουμε τη προσοχή μας στην ευθυγράμμιση των τριών κέντρων (λεκάνη, καρδιά, κεφάλι).
  • Χρησιμοποιούμε τεχνικές για να αποφορτίσουμε το κεφάλι και το σώμα, από εντάσεις που δημιουργούνται από στρες, τραύματα σωματικά και φυσικά.
  • Λαμβάνουμε και δίνουμε συνεδρίες δοκιμάζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες των τεχνικών.

Β’ Μέρος (24 - 26 Απριλίου)

Στο δεύτερο μέρος, ‘Τάι Τσι και Κρανιοιερή’ θα εμβαθύνουμε στην τέχνη του αφουγκράσματος, ώστε να μάθουμε να ερμηνεύουμε τι μας λέει το σώμα που αγγίζουμε, εάν, πότε και πως παρεμβαίνουμε και τι μας λέει το δικό μας σώμα για αυτή την επαφή.

Θα επικεντρωθούμε:

  • στην σφηνοϊνιακή άρθρωση, το κέντρο του κρανιοιερού συστήματος. Θα εξετάσουμε όλες τις δυνατές κινήσεις, τις ασθένειες και τις καταστάσεις του νου, και πως έρχεται η θεραπεία.
  • στην κάτω γνάθο, ένα από τα πιο παλιά οστά του σώματός μας, το οστό με το οποιό μασάμε τη τροφή, δαγκώνουμε, φιλάμε. Είναι η περιοχή στην οποία αποτυπώνονται ψυχικές εντάσεις (εγκατάλειψη, απόρριψη, ζήλεια, θυμός) και σωματικά τραύματα (κακοποίηση, ορθοδοντική επέμβαση). Σε αυτό το σεμινάριο θα προσεγγίσουμε το στόμα εσωτερικά και εξώτερικα. Σε συνδυασμό η σφηνοϊνιακή άρθρωση και η κάτω γνάθος απελευθερώνουν τον αυχένα, ανοίγουν το έκτο τσάκρα του λαιμού και εξισορροπούν το σώμα με το κεφάλι.

Στο α’ και β’ μέρος θα χρησιμοποιήσουμε τεχνικές από το Τάι Τσι και το Τσι Κουνγκ για να καθαρίσουμε, να δυναμώσουμε το ενεργειακό μας πεδίο, και να γειωθούμε στο τώρα. Με τη πολεμική εφαρμογή του Τάι Τσι εκφράζουμε όλες τις αρνητικές εντάσεις (θυμό-άγχος-φθόνος) που έχουν συσσωρευθεί και δυναμώνουμε την εστίαση του νου και της καρδιάς. Μαθαίνουμε να είμαστε παρόντες πρώτα για εμάς και μετά για τους άλλους.

Τα σεμινάρια αυτά επιτρέπουν στους επαγγελματίες να συνδεθούν ξανά με την ενέργειά τους και να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη της πρόθεσης για θεραπεία. Επίσης απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να αγγίζουν θεραπευτικά δικούς τους ανθρώπους που πιθανόν να έχουν ανάγκη.  Λαμβάνοντας και δίνοντας θεραπείες δοκιμάζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των τεχνικών. Όσο μεγαλύτερο το ενδιαφέρον, τόσο περισσότερα τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε από τον κύκλο των σεμιναρίων αυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.