WELL BEING FITNESS

Γιατί να κάνετε το ποδήλατο μέρος της ζωής σας


2 Σεπτεμβρίου 2015

75ade714b4fd328be95afddce1e82b47ΚΘΑΤΕΑ.jpg

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι κουράζονται να παίρνουν το αυτοκίνητο καθημερινά, για να πάνε στις δουλειές τους και ψάχνουν νέες μεθόδους εναλλακτικής μεταφοράς. Κάποιοι επιλέγουν τα μέσα μεταφοράς και κάποιοι προτιμάνε το ποδήλατο. Κι όμως το τελευταίο είναι το πιο αξιόπιστο μεταφορικό μέσο, που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας προς το καλύτερο. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που η ποδηλασία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και ένας μεγάλος αριθμός διάσημων προσωπικοτήτων έχει ήδη ένα ποδήλατο για τις βόλτες του.

Η ποδηλασία προσφέρει σωματική και συναισθηματική ευεξία. Ενεργοποιεί όλους τους μύες του σώματος, αυξάνει την παροχή αέρα στους πνεύμονες και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Όσοι έχουν κάνει μέρος της ζωής τους αυτή την ευχάριστη φυσική δραστηριότητα, παρουσιάζουν χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών και άλλων παθήσεων και συνήθως έχουν καλή όραση, επειδή η ποδηλασία είναι μια καλή εκπαίδευση για τα μάτια τους. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά αυτή η συνήθεια χαρίζει μια ανακούφιση από το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση, διώχνοντας όλες τις αρνητικές σκέψεις μακριά. Μόνο αν δοκιμάσετε και εσείς να κάνετε ποδήλατο, θα καταλάβετε αυτά τα μοναδικά συναισθήματα. Η ποδηλασία είναι ένα είδος θετικού εθισμού. Όταν την ξεκινήσετε, μετά θα είναι δύσκολο να φανταστείτε τον κόσμο χωρίς τους δύο τροχούς. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια απογευματινή βόλτα με ποδήλατο στην πόλη, θα βιώσετε ξεχωριστά συναισθήματα. Πολλοί επαγγελματίες ποδηλάτες πράγματι έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με το ποδήλατο, γιατί πιστεύουν ότι τους δίνετε η ευκαιρία, να δουν τον κόσμο από μια νέα οπτική γωνία.

Επίσης, σύμφωνα με τις στατιστικές, η ποδηλασία είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους μεταφοράς εδάφους. Είναι το μοναδικό μέσο που ενώ δεν πετάτε, μπορεί να έχετε ένα αίσθημα ελευθερίας και ταυτόχρονα ασφάλεια, εφόσον φυσικά τηρείτε τους απαραίτητους κανόνες- δεν έχει σημασία αν είστε επαγγελματίας αναβάτης ή όχι, θα πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί. Αγοράστε λοιπόν, ένα ποδήλατο και μπορεί να βρείτε το κλειδί για έναν κόσμο χαράς, υγείας και ελευθερίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.