WELL BEING FITNESS

Άσκηση και καρκίνος του μαστού


24 Οκτωβρίου 2015

d1be6b7f58f5a16b2105f4ec8e7c2e32καθετα.jpg

Σύμφωνα με το National Cancer Institute (NIH), μια στις οχτώ γυναίκες θα διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Γι αυτό και η πρόληψη αυτής της ασθένειας παίζει καθοριστικό ρόλο. Και ενώ μπορεί να χρειαστούν πολλές αλλαγές για να πετύχετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, όπως διακοπή του καπνίσματος, διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους, μια μέθοδος που συνήθως παραβλέπεται είναι η άσκηση. Πολυάριθμες μελέτες έχουν εξετάσει τη σχέση μεταξύ του κινδύνου του καρκίνου του μαστού και της σωματικής δραστηριότητας, όπου τα περισσότερα αποτελέσματα έδειξαν μια αντίστροφη σχέση. Επίσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει, ότι η μέτρια έως και έντονη άσκηση τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 20 έως 40 τοις εκατό. Ακόμα και αν μια γυναίκα έχει διαγνωσθεί με αυτή τη νόσο, η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει κατά 50 τοις εκατό τον κίνδυνο θανάτου.

Για τη πρόληψη του καρκίνου του μαστού, το National Cancer Institute συστήνει 150 λεπτά μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης έντασης δραστηριότητα κάθε βδομάδα. Πρέπει να επισημάνουμε, ότι άσκηση δεν περιλαμβάνει μόνο τις επισκέψεις σε ένα γυμναστήριο, αλλά επίσης μπορεί να είναι ένα γρήγορο περπάτημα ή μια βόλτα με το ποδήλατο, οι εναλλακτικές είναι πολλές. Επίσης, μια καλή επιλογή είναι η γιόγκα και το ταί τσι. Η γιόγκα βελτιώνει την ευελιξία και μειώνει τα επίπεδα του άγχους και της κόπωσης. Με απλά λόγια η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στη πρόληψη αλλά βοηθάει επίσης και τις γυναίκες που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο του μαστού. Τέλος, θυμηθείτε ότι για μέγιστο όφελος, πρέπει να γίνεται ένας συνδυασμός υγιεινής διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.