WELL BEING FITNESS

Οι καλύτερες ασκήσεις για τους πόνους στη μέση


30 Ιανουαρίου 2016

Σας έπιασε η μέση σας και σκέφτεστε τι να κάνετε, για να ανακουφιστείτε. Μήπως να πάρετε ένα παυσίπονο ή ένα μυοχαλαρωτικό; Ή να πάτε καλύτερα να κάνετε ένα μασάζ; Είναι σίγουρο ότι όλα τα παραπάνω ερωτήματα ταλαιπωρούν τους περισσότερους από εσάς, δεδομένο ότι ο πόνος στη μέση είναι ο συχνότερος παγκοσμίως. Η λύση στο πρόβλημα είναι η γυμναστική, γιατί ενσωματώνοντας μια σειρά από ειδικές ασκήσεις, θα βοηθήσει στην ανακούφιση αλλά και στη πρόληψη του πόνου. Αν αναρωτιέστε ποιες ασκήσεις πρέπει να κάνετε, διαβάστε το παρακάτω άρθρο.

  • Stretching.

Με απλά λόγια τεντωθείτε και θα ανακουφιστείτε. Η ευελιξία των μυών, που περιβάλλουν τη σπονδυλική στήλη, μπορεί να θεραπεύσει τον πόνο και να μειώσει το τράβηγμα που νιώθετε στη μέση. Ακουμπήστε τη πλάτη σας στον τοίχο, σηκώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι και τεντωθείτε. Όσο πιο πολλές φορές τεντώνεστε μέσα στην ημέρα τόσο καλύτερα.

  • Ασκήσεις για τη σπονδυλική στήλη.

Στρίψετε στη δεξιά πλευρά και ύστερα στην αριστερή. Όταν στρίβετε ευθυγραμμίζεται η σπονδυλική στήλη και αυξάνεται η ευελιξία. Προσέχετε όμως να μη κάνετε απότομες κινήσεις, γιατί μπορεί να επιδεινωθούν τα υπάρχοντα προβλήματα στη μέση σας ή ακόμα και να δημιουργηθούν νέα.

  • Δώστε έμφαση στη στάση του σώματος.
Η σωστή στάση του σώματος μπορεί να αποδειχτεί αρκετά χρήσιμη. Ενώ στέκεστε όρθιοι, πρέπει να έχετε τη πλάτη ευθεία, τους ώμους τετραγωνισμένους μέχρι το πηγούνι, το στήθος έξω, το στομάχι μέσα, τα πόδια προς τα εμπρός και τα ισχία και τα γόνατα σας σε μια ουδέτερη θέση. Με αυτή τη στάση βοηθάτε στην ανακούφιση του άλγους που σχετίζεται με την ακαμψία και στην πρόληψη μελλοντικών πόνων.
  • Ασκήσεις κοιλιακών.
Δεδομένου ότι η πλάτη υποστηρίζεται από τους κοιλιακούς μυς, όσο πιο δυνατοί είναι, τόσο πιο εύκολα αποτρέπονται οι πόνοι. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εκτελέσετε τις ασκήσεις που ενισχύουν μια μυϊκή ομάδα γνωστή ως εγκάρσιοι κοιλιακοί, καθώς είναι πιο άμεσα υπεύθυνοι για την υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης. Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τον γυμναστή σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.