WELL BEING FITNESS

#FitbyNiki: Η Νίκη Ξάνθου μοιράζεται τα μυστικά ευεξίας & άσκησης


2 Φεβρουαρίου 2016

H Νίκη Ξάνθου μοιράζεται μαζί μας τα δικά της μυστικά ευεξίας και άσκησης και μας προτείνει τρόπους να γίνουμε ή να παραμένουμε fit, με εύκολους και διασκεδαστικούς τρόπους.

Η άσκηση είναι το μέσο για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στην πίεση της καθημερινότητας, η οποία πολλές φορές μας αναγκάζει να ξεχνάμε να αφιερώνουμε λίγο χρόνο στον ίδιο μας τον εαυτό και στην υγεία μας. Κάνοντας πρωταθλητισμό για πολλά χρόνια έμαθα να προσέχω τη διατροφή μου κάνοντας σωστές επιλογές και να γυμνάζομαι για τουλάχιστον 4-5 ώρες την μέρα.

Όταν αποσύρθηκα από την ενεργό δράση, πειραματίστηκα με διάφορα προγράμματα άσκησης, ψάχνοντας τρόπους που θα με βοηθούσαν να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση και το σώμα μου σε ανάλογα επίπεδα. Έχοντας κουραστεί όμως από τις πολύωρες προπονήσεις του παρελθόντος, άρχισα να ψάχνω τρόπους που θα μου έδιναν τα αποτελέσματα που ήθελα, αφιερώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Άρχισα λοιπόν να γυμνάζομαι στο σπίτι έχοντας σαν εξοπλισμό το ίδιο μου το σώμα και κάποια πολύ απλά όργανα.

Εδώ και πολλά χρόνια ακολουθώ το πρόγραμμα αυτό το οποίο περιλαμβάνει ασκήσεις υψηλής έντασης χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερες μυϊκές ομάδες του σώματος διάρκειας 30 δευτερολέπτων με διάλειμμα 10 δευτερολέπτων ανάμεσα. Αυτού του είδους οι ασκήσεις απαιτούν μεγάλη ενέργεια και με μόνο 20 λεπτά μπορείς να έχεις αποτελέσματα ανάλογα με αυτά που θα σου έδινε 1 ώρα στο γυμναστήριο ή τρεξίματος.

Έρευνες δείχνουν ότι ακόμη και 20 λεπτά άσκησης 3 με 4 φορές την εβδομάδα μπορούν να φανούν πολύτιμα για τη σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία. Βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς, αύξηση του μεταβολισμού και της καύσης λίπους ,γερά οστά, βελτίωση της μνήμης, μείωση του στρες, καλύτερη ποιότητα ύπνου, αίσθημα αισιοδοξίας και ζωντάνιας είναι μόνο μερικά από τα ανεκτίμητα δώρα που η άσκηση μας προσφέρει.

Πάντα ευχόμαστε να είμαστε καλά και να έχουμε υγεία πάνω από όλα, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να το κερδίσουμε είναι να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας για να γυμναστούμε όπως εμείς επιλέξουμε!

"Αν αγαπάς τον εαυτό σου, δώσ’ του το πολυτιμότερο δώρο. Την άσκηση!"

Stay tuned για περισσότερα fitness tips από την Νίκη Ξάνθου.

Facebook Page: Niki Xanthou

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.