WELL BEING FITNESS

Strike a pose: Πώς θα πετύχετε τη στάση κεφαλής


3 Αυγούστου 2016

Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που δοκίμασα να κάνω τη στάση κεφαλής. Ένιωθα το κεφάλι μου να πιέζεται, το σβέρκο μου να μην πιέζεται και είχα χάσει στην κυριολεξία τον προσανατολισμό μου. Ποιο είναι το μπροστά, ποιο το πίσω, προς τα πού έγερνα; Όλοι ήξεραν - όσοι με έβλεπαν δηλαδή - εκτός από μένα. Με τον καιρό και την πρακτική κατάλαβα, πως το λεγόμενο headstand, δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο.

Και μόλις τώρα θα σας αποκαλύψω τις 8 κινήσεις που χρειάζεται να κάνετε για να πετύχετε την αγαπημένη στάση των απανταχού yogis. Ετοιμαστείτε να δείτε τον κόσμο ανάποδα και να βγάλετε τη νέα σας profile pic.

Εν αρχή είναι η ενδυνάμωση 

Για να καταφέρετε να ανεβάσετε τα πόδια σας ψηλά, χωρίς να ρίξετε το βάρος στον αυχένα σας και πονέσετε, αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένας δυνατός κορμός, πλάτη και φυσικά γερούς ώμους. Γι αυτό πριν επιχειρήσετε την πρώτη σας sirsasana (ο σανσκριτικός τίτλος της στάσης) καλό είναι να έχετε κάνει τρια σετ των 12 κοιλιακών με ανυψώσεις ποδιών και μερικά push ups. Καθημερινά για μία εβδομάδα.

Εν συνεχεία τα 8 βήματα

  1. Καθόμαστε στα τέσσερα και ακουμπάμε τις παλάμες στο έδαφος ακριβώς κάτω από τους ώμους.
  2. Εκεί που έχουμε τοποθετήσει τις παλάμες μας βάζουμε τώρα τους αγκώνες μας. Προσοχή, οι αγκώνες να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους. Όχι πιο ανοιχτοί, όχι πιο κλειστοί.
  3. Μπλέκουμε τα δάχτυλα στις παλάμες μας, δημιουργώντας έτσι ένα τρίγωνο με τους αγκώνες και τις παλάμες. Προσοχή, οι παλάμες να μην κλείνουν, αλλά να είναι σαν ένα καλαθάκι.
  4. Τοποθετούμε το κεφάλι μας μπροστά από τις παλάμες. Φανταστείτε ότι τα μπλεγμένα σας δάχτυλα λειτουργούν σαν ένα μικροσκοπικό φράγμα.
  5. Απομακρύνουμε ώμους από τα αυτιά στέλνοντας τους προς την ουρά μας.
  6. Σηκώνουμε τη λεκάνη μας ψηλά.
  7. Αρχίζουμε και προχωράμε τα πόδια προς το κεφάλι. Προσοχή να μην πιέζουμε τον αυχένα μας.
  8. Με τη δύναμη του ορθού κοιλιακού ξεκολλάμε τις πατούσες μας από το έδαφος. Και σιγά και σταθερά ανεβαίνουμε.

Χρήσιμη συμβουλή: δεν πηδάμε απότομα και σε περίπτωση που πέσουμε φροντίζουμε πάντα το πιγούνι να μπει προς τα μέσα, στο στέρνο, σαν να κάναμε τούμπα.

Μένουμε όση ώρα μας είναι ευχάριστη η στάση ή τόσο όσο για να βγάλουμε φωτό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.