WELL BEING FITNESS

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν περπατάτε 30 λεπτά την ημέρα


10 Αυγούστου 2016

Θυμάμαι την πρώτη φορά που έβαλα τα running παπούτσια μου και ξεκίνησα να τρέχω. Ήταν θυμάμαι πριν τέσσερα χρόνια - μπορεί και πέντε - Αύγουστος. Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον δεν ήταν και πολύ έξυπνη ιδέα το να πάω για τρέξιμο μια μέρα που είχε ζέστη και υγρασία, αλλά - εντάξει - Παρθένος με Υδροχόος είμαι, οπότε έχω συνηθίσει στο να είμαι ανάποδη και να πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα ακόμα και αν αυτό, στην προκειμένη περίπτωση, είχε ως αποτέλεσμα να είμαι ένα βήμα πριν σωριαστώ στο δρόμο σαν τον αστερία στην ξηρά.

Όπως καταλάβατε, κοκκίνισα, λαχάνιασα και έκανα πολύ κόσμο να διασκεδάσει με την αναψοκοκκινισμένη όψη μου, που, τώρα που το σκέφτομαι, θύμιζε πάρα πολύ το φίλτρο φράουλα ή ντομάτα του Snapchat.

Το αποτέλεσμα όμως ήταν πως τα κατάφερα. Και προπόνηση με την προπόνηση μπόρεσα να τρέξω στον πρώτο μου αγώνα. Έκτοτε έχω πάρει συμμετοχή σε αρκετούς αγώνες και το έχω διασκεδάσει με το παραπάνω. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όλες μας μπορούμε να τρέξουμε και αν όχι να τρέξουμε να βάλουμε σίγουρα το περπάτημα στην καθημερινότητά μας.

Αν θέλετε λόγο να ξεκινήσετε το περπάτημα σας έχω 5 καταπληκτικά πράγματα που θα σας συμβούν αν περπατάτε 30 λεπτά την ημέρα.

Θα κάψετε περίπου 150 θερμίδες

Εξαρτάται πάντα από το βάρος και την ταχύτητα με την οποία περπατάτε. Οπότε αν θέλετε να φάτε αυτό το μπισκοτάκι, κάντε το, αλλά μετά ρίξτε το στο περπάτημα.

Θα νιώσετε πιο ήρεμη

Το περπάτημα λειτουργεί και ως μία μέθοδο χαλάρωσης. Δοκιμάστε το, για παράδειγμα, μετά τη δουλειά και θα δείτε πως αποσυμπιέζεστε αμέσως. Αν θέλετε να το κάνετε και ακόμα πιο εσωτερικό, τότε μπορείτε να βάλετε και να ακούτε στα ακουστικά σας ένα session διαλογισμού.

Τα πόδια σας θα είναι ομορφότερα

Τριάντα λεπτά περπάτημα βοηθά στο να δυναμώσουν οι μύες στους μηρούς και στις γάμπες. Αν μάλιστα συνδυάσουμε το περπάτημα με άσκηση δύο φορές την εβδομάδα θα δείτε αποτελέσματα.

Μειώνεται η εμφάνιση των κιρσών

Και όμως σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες το περπάτημα βοηθά στη μείωση εμφάνισης των κιρσών, αλλά και του πόνου που προκαλείται από αυτούς.

Θα έχετε καλύτερη πέψη

Αν φάτε κάτι νόστιμο αλλά βαρύ, μην πάτε κατευθείαν να ξαπλώσετε στον καναπέ. 30 λεπτά περπάτημα θα σας βοηθήσουν να χωνέψετε καλύτερα και θα κρατήσουν τα επίπεδα σακχάρου του οργανισμού σταθερά.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.