WELL BEING FITNESS

#fitdiary: Πώς είναι να κάνεις yoga στους 40 βαθμούς Κελσίου


ΝΙΚΗ ΧΑΓΙΑ

12 Ιανουαρίου 2017

mudra22342.jpg

Έτσι, λοιπόν φορέσαμε τα κολάν μας και τα αθλητικά μας μπουστάκια, ντυθήκαμε σαν κρεμμύδια - γιατί κάνει και κρύο - και κινήσαμε προς το Hot Yoga Studio στο Νέο Ψυχικό, Διότι αν δεν κάνεις Hot Yoga τώρα που το θερμόμετρο έχει χαϊδέψει τους 0 βαθμούς και τους μείον, τότε πότε; Ποια εποχή είναι ιδανική για να απολαύσεις ένα μάθημα πλούσιο σε υπερεκτάσεις και στάσεις ισορροπίας με την αίθουσα να έχει την ίδια ατμόσφαιρα με αυτή τροπικού δωματίου κάπου στην Ινδονησία με 40 βαθμούς και αρκετή υγρασία; Μα φυσικά τώρα. Όχι πως το καλοκαίρι δεν κάνουμε hot yoga, αλλά ο χειμώνας είναι ιδανικός για μία τέτοιου τύπου πρακτική. 

Με αυτές τις όμορφες και ζεστές σκέψεις κινήσαμε προς το Φάρο Ψυχικού και το studio.

Και φτάσαμε. Η καλή ενέργεια της ομάδας της Hot Yoga Athens μας υποδέχθηκε από τη ρεσεψιόν, η οποία μας έβαζε στο κλίμα χάρη στα αρωματικά στικάκια τα οποία καιγόντουσαν και σε ταξίδευαν κάπου προς Ασία μεριά. Λίγο πιο πέρα φωτογραφίες γνωστών δασκάλων της yoga και ένα μπρούτζινο αγαλματίδιο μιας Ινδής θεάς. Όλα ήταν όπως έπρεπε να είναι. Ανάλαφρα.

Δάσκαλός μας σε αυτό το μάθημα ήταν ο Niko, ένας δάσκαλος με χαμόγελο φωτεινό, που λίγες υπερεκτάσεις θώρακα να έχεις κάνει μπορεί να δεις την αστερόσκονη που τον έχει λούσει. Όπως μάθαμε από τον ίδιο, η ενασχόληση του με τη yoga ήρθε μαζί με την αναζήτησή του εσωτερικού φωτός. Ενώ με ένα search στη σελίδα της Hot Yoga Athens ενημερωθήκαμε πως εκπαιδεύτηκε αρχικά στη Hatha yoga και στη Vinyasa flow, στη συνέχεια στη hot yoga, yoga για εγκύους στο Triyoga Studio, στο οποίο εργάστηκε και σαν δάσκαλος. Συνέχισε με εκπαίδευση στη Broga, γιόγκα για αθλητές, και στο Budokon, ενα αρτιστικό στυλ, εμπλουτισμένο με κινήσεις και αρχές από τις πολεμικές τέχνες. Πιο πρόσφατα, έκανε 300 ώρες επαιδευτικό στη Νέα Υόρκη και αποφοίτησε απο την Jivamukti, που θεωρείται απο τις κορυφαίες του κόσμου. Σε αυτη τη μέθοδο βρήκε το πνευματικό του σπίτι και το φώς που αναζητούσε στο μονοματι τόσο της προσωπικής, όσο και της διδακτικής του ζωής. 

Βάλαμε το στρωματάκι μας στην αίθουσα - φτιαγμένη ειδικά ωστε να μην χάνεται η ζέστη, αλλά και με τέτοια υλικά ώστε να μην δημιουργούνται μικρόβια από την υγρασία - και το μάθημα ξεκίνησε. Η ζέστη μπήκε μπρος και ο Niko, καθώς μας καθοδηγούσε στο μονοπάτι της hot yoga, μας διηγήθηκε ένα μύθο για τον Σίβα και τη Σάκτι που όταν συναντιούνται κάνουν τρελό έρωτα, αλλά χωρίς λόγο και αφορμή απλά χάνονται μετά. (Το λεγόμενο ghosting δηλαδή). Και όταν πια έχουν χαθεί και είναι μακριά βλέπουν στα πρόσωπα των ανθρώπων ο ένας το πρόσωπο του άλλου. Και αυτό είναι αγάπη.. Εμένα να ξέρετε πολύ με συγκίνησε αυτός ο μύθος, γιατί έχω και μία ευαισθησία παραπάνω. 

Στο θέμα μας όμως και στο μάθημα. Ήταν εκπληκτικό. Η ζέστη βοήθησε το σώμα μου να "ανοίξει" περισσότερο και να είναι πιο ελαστικό, ενώ η υγρασία βοήθηκε πάρα πολύ στο θέμα των αναπνοών. Ο συνδυασμός ζέστης και υγρασίας είχε ως αποτέλεσμα να ιδρώσουμε και όταν ιδρώνουμε οι τοξίνες αποβάλλονται και το δέρμα μετά από ένα ντους είναι λείο και απαλό - το ξέρετε αυτό φαντάζομαι. 

Κατά τα αλλα μετά το μάθημα ένιωσα δύο τρεις πόντους πιο ψηλή και αρκετά χαλαρή για να αντιμετωπίσω τα θέματα της δουλειάς. Δουλειάς; Ποιας δουλειάς.

Και μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε την κάρτα Secret Club του JYou, όταν πάτε κι εσείς για Hot Yoga μάθημα, καθώς έχετε 15% έκπτωση σε όλες τις συνδρομές και 10% για τις υπηρεσίες μασάζ για τα μέλη του Secret Club. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.