Πώς να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας κάνοντας γυμναστική

Τζουλιάννα Καρνέζη
Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018
juliette-leufke-1053156-unsplash.jpg

O μεταβολισμός δεν λειτουργεί το ίδιο σε κάθε άνθρωπο. Σίγουρα όλοι έχετε αναρωτηθεί γιατί κάποιοι παραμένουν αδύνατοι ενώ τρώνε αρκετά και κάποιοι άλλοι παίρνουν τα κιλά πολύ εύκολα. Ωστόσο με τη σωστή διατροφή αλλά και με τη γυμναστική μπορείτε να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας. Δείτε πώς θα το καταφέρετε.

Γυμναστείτε το πρωί. Όσο δύσκολο και αν σας ακούγετε, είναι σημαντικό να εντάξετε τη πρωινή γυμναστική στο πρόγραμμα σας.  Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν ασκούμαστε τις πρωινές ώρες καίμε περισσότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα καταλάβετε ότι είστε εθισμένοι στην άσκηση

Μην αμελείτε τις ασκήσεις με βάρη. Το σώμα καίει θερμίδες ακόμα και όταν βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτός ο βασικός μεταβολικός ρυθμός είναι υψηλότερος στους ανθρώπους που έχουν περισσότερο μυϊκό ιστό. Γι αυτό είναι σημαντικό να μην αμελείτε τις ασκήσεις με βάρη και να  γυμνάζεστε τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα.

Προσθέστε μικρές ασκήσεις μέσα στην ημέρα σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι όπου πηγαίνετε θα παίρνετε και τα βαράκια μαζί σας. Ωστόσο μπορείτε να αλλάξετε κάποιες συνήθειες σας, όπως να πηγαίνετε με τις σκάλες αντί του ασανσέρ, να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας πιο μακριά από τον προορισμό σας ή να βγείτε για τρέξιμο όταν έχετε ελεύθερό χρόνο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα