WELL BEING FITNESS

Ασκήσεις yoga που θα εξαφανίσουν τον πονοκέφαλο στο λεπτό


8 Μαΐου 2019

jacob-postuma-409825-unsplash.jpg

Ο πονοκέφαλος δεν αποτελεί τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Εάν όμως εμφανίζεται συχνά, ίσως θα πρέπει να εξετάσουμε τις αιτίες εμφάνισής τους. Ένας από τους λόγους μπορεί να είναι η κακή στάση σώματος η οποία επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα και την κυκλοφορία αίματος προς τον εγκέφαλο.

Διαβάστε εδώ: 4 ασκήσεις για να ξεφουσκώσετε χωρίς δίαιτα

Έτσι λοιπόν παρακάτω σας προτείνω κάποιες βασικές στάσεις της yoga που θα σας ανακουφίσουν και θα μειώσουν την εμφάνιση των πονοκεφάλων.

Γονάτισε στο έδαφος, άνοιξε τα γόνατα στο άνοιγμα της λεκάνης και κάθισε στις φτέρνες. Σκύψε μπροστά και τέντωσε τα χέρια μακριά. Το μέτωπο ακουμπάει στο έδαφος. Μείνε στην παιδική θέση τουλάχιστον για 10 αναπνοές. Προσπάθησε να μη σκέφτεσαι τίποτα, απλά ξεκουράσου σε αυτή τη θέση.

Από την προηγούμενη θέση τέντωσε τα χέρια κάτω από τους ώμους και έλα στη θέση τραπεζάκι. Τέντωσε τα πόδια και σχημάτισε μια πυραμίδα με το σώμα σου. Η θέση του κάτω σκύλου. Μείνε για 5-8 αναπνοές.

Γονάτισε στο έδαφος και ήρεμα ξάπλωσε με την πλάτη στο πάτωμα. Λύγισε τα γόνατα σου και περπάτησε τα πέλματα προς την λεκάνη. Σήκωσε τους γλουτούς και τη μέση ψηλά. Ουσιαστικά η ωμοπλάτη και το κεφάλι ακουμπούν στη γη. Μείνε στην θέση της γέφυρας για 5 αναπνοές.

Από τη θέση της γέφυρας αγκάλιασε τα γόνατά σου και ρόλαρε δεξιά και αριστερά. Από το πλάι σήκωσε το σώμα σου και κάθισε οκλαδόν, μπορείς να ακουμπήσεις την πλάτη σου στον τοίχο. Κλείσε τα μάτια και εστίασε την προσοχή εσωτερικά. Στην αναπνοή, στους χτύπους της καρδιάς. Επέτρεψε στον εαυτό σου να χαλαρώσει και να διώξει κάθε ένταση ή πόνο μακριά. Μείνε μερικές αναπνοές και σιγά σιγά άφησε το σώμα σου να ενεργοποιηθεί.

Οι παραπάνω θέσεις καταπραΰνουν τους πονοκεφάλους καθώς ηρεμούν το νευρικό σύστημα.

Από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.