WELL BEING FITNESS

Πότε η άσκηση μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία μας


Τζουλιάννα Καρνέζη

4 Ιουνίου 2019

askhsh.jpg

Ο Ιπποκράτης θεωρούσε την άσκηση και τη σωστή διατροφή ακρογωνιαίους λίθους της υγείας. Σήμερα αυτή η άποψη αποδεικνύεται και επιστημονικά. Η καλή φυσική κατάσταση έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία με θετική επίδραση στη ψυχική ισορροπία καθώς και στον ανοσολογικό μηχανισμό.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα καταλάβετε ότι είστε εθισμένοι στην άσκηση

Όλα τα παραπάνω είναι αδιαμφισβήτητα, παρόλα αυτά όταν τείνουμε στην υπερβολή μπορεί να πετύχουμε τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Και μάλιστα του λόγου το αληθές φέρει μια νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο HealthDay News και δείχνει ότι η υπερβολική άσκηση μπορεί να βλάψει το πεπτικό μας σύστημα. Για την ακρίβεια οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ο κίνδυνος τραυματισμού του εντέρου και της διαταραγμένης λειτουργίας του γαστρεντερικού αυξάνονται παράλληλα με την ένταση και τη διάρκεια της άσκησης.

Διαβάστε εδώ: Το τρέξιμο καίει το λίπος αλλά μόνο με αυτό τον τρόπο

Υπάρχει κάποιο όριο; Οι δυο ώρες φαίνεται να είναι το όριο σύμφωνα με τα λεγόμενα των ερευνητών. Μετά από δυο ώρες συνεχούς έντονης άσκησης μπορεί να προκληθεί ζημιά στο έντερο. Τα άτομα με προδιάθεση σε εντερικά νοσήματα μπορεί να είναι πιο επιρρεπή σε τέτοιου είδους προβλήματα που σχετίζονται με την παρατεταμένη σωματική δραστηριότητα.

Παρόλα αυτά η άσκηση, χωρίς να καταφεύγετε σε υπερβολές, έχει αποδειχθεί ότι δρα προστατευτικά στο γαστρεντερικό σύστημα. Συγκεκριμένα μέσω της σωματικής δραστηριότητας μπορούμε να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος, να αποφύγουμε τις συνέπειες της παχυσαρκίας και να διατηρήσουμε ένα υγιές πεπτικό σύστημα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.