WELL BEING FITNESS

Αυτή είναι η άσκηση που βελτιώνει την υγεία της καρδιάς


Τζουλιάννα Καρνέζη

9 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτή είναι η άσκηση που βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η γυμναστική βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και την υγεία με πολλαπλούς τρόπους. Τα οφέλη της άσκησης αντανακλώνται τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική ευεξία. Ωστόσο μια νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας του φετινού συνεδρίου δείχνει ότι ένα είδος προπόνησης μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Οι ερευνητές μελέτησαν 4.086 ενήλικες από το 2005 έως το 2006 και τους χώρισαν σε δυο ομάδες. Η πρώτη ομάδα έκανε ισομετρικές ασκήσεις (όπως η σανίδα), ενώ η δεύτερη ομάδα προτιμούσε τις δυναμικές δραστηριότητες (όπως το τρέξιμο). Και μάντεψε ποιο ήταν το συμπέρασμα. Η ισομετρική άσκηση εμφανίστηκε πιο ευεργετική από τη δυναμική.

Τι είναι οι ισομετρικές ασκήσεις; Είναι ένα είδος προπόνησης που περιλαμβάνει έλξη ή ώθηση έναντι ενός ακίνητου αντικειμένου. Αυτό το ακίνητο αντικείμενο μπορεί να είναι το πάτωμα, ο τοίχος ή μία μπάρα στο έδαφος.

Παρόλο που οι μελέτες έδειξαν πως το συγκεκριμένο είδος άσκησης είναι πιο ευεργετικό για τη λειτουργία της καρδιάς, οι εδικοί σημειώνουν πως είναι σημαντικό να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα μας αρέσει, αφού τα οφέλη που θα αποκομίσουμε είναι πολλαπλά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.