WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εάν κοιμάστε με κάποιον που ροχαλίζει κινδυνεύει η υγεία σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

7 Μαρτίου 2019

becca-tapert-357529-unsplash1.jpg

Ο γλυκός ύπνος μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη αν ο σύντροφος ροχαλίζει. Σε ένα κρεβάτι για δυο το ροχαλητό αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο ένας κοιμάται βαθιά και ο άλλος βιώνει το απόλυτο βάσανο.

Διαβάστε εδώ: Εάν δεν ξέρετε τι να κάνετε στο γυμναστήριο ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές

Εκτός όμως ότι το ροχαλητό μπορεί να είναι ενοχλητικό, μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία σας. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε το λόγο.

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Imperial College του Λονδίνου, ένας υψηλός θόρυβος, όπως το ροχαλητό, μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, δημιουργώντας μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας. Για το λόγο αυτό όσοι κοιμούνται δίπλα σε κάποιον που ροχαλίζει πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους, γιατί κινδυνεύει η υγεία τους.

Τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από το ροχαλητό του συντρόφου σας

Αλλαγή τρόπου ζωής. Όσο δυνατά και αν τον σπρώχνετε δεν πρόκειται να σταματήσει να ροχαλίζει, όχι μόνιμα τουλάχιστον. Για να πετύχετε μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα σας, πρέπει ο σύντροφος σας να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και αν έχει περιττά κιλά, να τα χάσει. Αν και οι λόγοι του ροχαλητού ποικίλλουν, η πλειοψηφία των περιπτώσεων εμφανίζεται στα υπέρβαρα άτομα ή σε εκείνα που έχουν αυξημένο λιπώδη ιστό. Όταν όμως φύγουν τα κιλά συνήθως σταματάει και το ροχαλητό.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Ενυδάτωση. Αν ροχαλίζει δυνατά, καθιστώντας τον ύπνο ένα μαρτύριο, βεβαιωθείτε ότι μένει ενυδατωμένος όλη την ημέρα και ειδικά πριν τον ύπνο. Πολλές φορές η αιτία είναι η ξηρότητα του λαιμού, έτσι δώστε του να πιεί λίγο νερό πριν πέσετε να κοιμηθείτε.

Προσοχή στο βραδινό φαγητό. Εφόσον ο σύντροφος σας τρώει αργά το βράδυ και αμέσως μετά πέφτει για ύπνο, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ροχαλίζει. Επίσης, η κατανάλωση γαλακτοκομικών και λιπαρών τροφίμων τείνουν να δημιουργούν περισσότερο βλέννα στην αναπνευστική οδό, οδηγώντας στους ανυπόφορους ήχους του ροχαλητού.

Αποφυγή του αλκοόλ. Το αλκοόλ μειώνει το χαλαρωτικό τόνο των μυών του λάρυγγα, προκαλώντας ροχαλητό. Εάν ο σύντροφος σας πίνει αλκοόλ λίγες ώρες πριν πέσει για ύπνο, είναι λογικό να ροχαλίζει το βράδυ. Ακόμα και εκείνοι που δεν ροχαλίζουν ποτέ, αν πιουν λίγο παραπάνω θα κάνουν έναν ανήσυχο ύπνο και είναι πολύ πιθανό να ροχαλίζουν.

Αλλαγή θέσης ύπνου. Προτείνετε του να κοιμάται στις σωστές θέσεις ώστε να ροχαλίζει λιγότερο. Όσοι κοιμούνται ανάσκελα συνήθως ροχαλίζουν περισσότερο, από εκείνους που κοιμούνται μπρούμυτα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.