4 απλές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το «σωσίβιο»

Ιωάννα Κολιακουδάκη
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Ακόμα και αν έχετε φυσιολογικό βάρος μπορεί να συσσωρεύετε λίπος στα πλαϊνά της κοιλιάς και το συσσωρευμένο λίπος σε αυτά τα σημεία είναι πολύ δύσκολο να εξαφανιστεί. 
 
Οι εξαντλητικές δίαιτες μπορεί να αποδειχθούν αναποτελεσματικές εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τα παχάκια περιμετρικά της κοιλιάς. Εάν όμως δοκιμάσετε τις παρακάτω ασκήσεις θα συρρικνώσετε το σωσίβιο και θα σμιλέψετε το σώμα σας.

Σταθείτε όρθιοι με τα πέλματα στο άνοιγμα της λεκάνης. Τοποθετήστε τις παλάμες πίσω από το κεφάλι. Λυγίστε τον κορμό σας πλάι δεξιά. Σφίξτε κοιλιά και εκπνεύστε καθώς κάνετε την κίνηση. Επαναλάβετε 10 φορές και αλλάξτε πλευρά. 

Από την όρθια θέση, τεντώστε το δεξί σας πόδι και ανεβάστε το ψηλά και ταυτόχρονα ανεβάστε το αριστερό χέρι. Καθώς ανεβαίνει το πόδι το χέρι κατεβαίνει με σκοπό να ακουμπήσει τα δάχτυλα του ποδιού. 15 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά. 

Ξαπλώστε στο πλάι ακουμπήστε τον δεξιό αγκώνα στο έδαφος. Τεντώστε τα πόδια μακριά. Ανεβάστε τη λεκάνη και ελάτε στην πλάγια σανίδα. Ενεργοποιήστε καλά την δεξιά πλευρά. Μείνετε 15 με 30 δευτερόλεπτα. Ξεκουραστείτε και επαναλάβετε. Όταν ολοκληρώσετε τις 3 επαναλήψεις αλλάξτε πλευρά. 

Ξαπλώστε ανάσκελα. Ανοίξτε τα χέρια στο πλάι στο άνοιγμα των ώμων. Λυγίστε τα γόνατα και φέρτε τα πλάι δεξιά προς το έδαφος. Μείνετε για ένα λεπτό και αλλάξτε πλευρά. 

Να θυμάστε εάν νιώσετε κάπου πίεση ελευθερωθείτε από την άσκηση.

Γυμναστείτε με χαμόγελο.

Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center. Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα tips ακολουθήστε με στο Instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.