WELL BEING FITNESS

Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση για να χάσετε τα περιττά κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

3 Ιανουαρίου 2021

Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση για να χάσετε τα περιττά κιλά

Αν και δεν υπάρχουν καλές και κακές ασκήσεις, κάθε είδους σωματικής δραστηριότητας προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία, όμως όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, κάποιες ασκήσεις που βοηθάνε περισσότερο και κάποιες ε λιγότερο.

Ο καλύτερος  σύμμαχος στον αγώνα σας για την απώλεια κιλών είναι το τρέξιμο. Γιατί το τρέξιμο; Οι λόγοι είναι απλοί και είναι οι παρακάτω.

Λειτουργεί ακόμα και όταν είστε σε κατάσταση ηρεμίας

Υψηλής έντασης ασκήσεις όπως το τρέξιμο ενεργοποιούν περισσότερο το μεταβολισμό, σε σχέση με τις ασκήσεις χαμηλής έντασης. Μελέτες έχουν δείξει ότι το τρέξιμο θα οδηγήσει πολύ πιο εύκολα στην απώλεια κιλών, γιατί η δαπάνη ενέργειας παραμένει αυξημένη και σε κατάσταση ηρεμίας. Με απλά λόγια κάθε φορά που τρέχουμε ο οργανισμός μας συνεχίζει να καίει θερμίδες ακόμα και όταν ξεκουραζόμαστε.

Είναι βολικό

Μπορεί να έχουν βγει πολλά gadgets για το τρέξιμο, όμως στην πραγματικότητα χρειάζονται πολύ λίγα πράγματα. Μπορείτε να τρέξετε μόνοι σας. Μπορείτε να τρέξετε οπουδήποτε. Δεν χρειάζεται κανένας εξοπλισμός πέρα από ένα ζευγάρι παπούτσια. Το τρέξιμο είναι οικονομικό, γίνεται παντού και δεν απαιτεί εξαρτήματα. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να χάσετε κιλά;


Είναι μια καλή λύση για να κάψετε γρήγορα τις θερμίδες

Το τρέξιμο είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος να κάψετε θερμίδες. Μπορεί κάποιοι να περπατάνε πολλές φορές την ημέρα, παρόλα αυτά δεν θα χάσουν τόσο εύκολα βάρος, σε σχέση με εκείνους που τρέχουν. Υπάρχουν θα μου πείτε και οι ασκήσεις πολύ υψηλής έντασης, οι οποίες λογικά είναι πιο αποτελεσματικές. Γιατί λοιπόν να μην προτιμήσετε αυτές; Γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί οι συγκεκριμένες προπονήσεις να καίνε περισσότερες θερμίδες ανά λεπτό, αλλά επειδή συνήθως είναι σύντομες, η συνολική κατανάλωση θερμίδων είναι λιγότερη από το τρέξιμο.

Ανεβάζει τη διάθεση

Αν νιώθετε πιεσμένοι λόγω φόρτου εργασίας, βάλτε τα αθλητικά παπούτσια και βγείτε για τρέξιμο. Με το που γυρίσετε σπίτι θα νιώθετε άλλος άνθρωπος. Οι επιστήμονες έχουν βρει ότι με τις ασκήσεις μέτριας προς έντονης έντασης, όπως το τρέξιμο, απελευθερώνονται οι ενδορφίνες, ουσίες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την καλή διάθεση και το αίσθημα ευφορίας. Γιατί ποιος είπε ότι η απώλεια βάρους πρέπει να είναι δύσκολη και να μας αγχώνει;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.