WELL BEING FITNESS

Αυτή η δεκάλεπτη άσκηση αναπνοής μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να καταπολεμήσετε τη γήρανση


10 Αυγούστου 2021

Αυτή η δεκάλεπτη άσκηση αναπνοής μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να καταπολεμήσετε τη γήρανση

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να μειώσουν τις επιπτώσεις που έχει η ρουτίνα της καθημερινότητας. Και αυτό γιατί στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας είμαστε μπροστά από μια οθόνη, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις, παραμελώντας τη διατροφή μας και γενικά την υγεία μας. 

Πώς θα σας φαινόταν όμως εάν υπήρχε μια δεκάλεπτα άσκηση αναπνοής που θα σας χαλάρωνε και ταυτόχρονα θα σας βοηθούσε να χάσετε κιλά; 

Πιθανότατα έχετε ακούσει τον Ολλανδό αθλητή και γκουρού Wim Hof, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να ελέγξει το ανοσοποιητικό του σύστημα και τη θερμοκρασία του σώματος χρησιμοποιώντας μόνο την αναπνοή του. 

Ο Wim Hof  έχει 20 βραβεία Guinness World Records. Έχει σκαρφαλώσει στο Everest και στο Kilimanjaro που φορώντας μόνο σορτς και παπούτσια, περέμεινε για ώρες σε λουτρά παγωνένου νερού και έχει τρέξε μαραθώνιο μέσα από την έρημο χωρίς νερό.

Ο στόχος του ήταν να αποδείξει ότι ασκεί τον απόλυτο έλεγχο του σώματος και του μυαλού του. 

Μάλιστα ανέπτυξε μια φυσική τεχνική αναπνοής, που ονομάζεται "μέθοδος Wim Hof", η οποία δοκιμάστηκε ακόμη και από επιστήμονες. Με βαθιά εισπνοή και χαμηλή εκπνοή, θέτει το σώμα σε μια κατάσταση υπεραερισμού.

Η απλή μέθοδος αποτελείται από τρία συστατικά: ψυχρή θεραπεία, αναπνοή και εμπλοκή. Εκείνοι που ενδιαφέρονται μπορούν να δοκιμάσουν αυτή την τεχνική στο σπίτι - λειτουργεί καλύτερα το πρωί μετά το ξύπνημα.

Η μέθοδος του Wim Hof σε συνδυασμό  αναπνευστικών ασκήσεων, κρυοθεραπείας και αλλαγής του τρόπου σκέψης έχει ως στόχο να σας βοηθήσει να επιτύχετε:

- Καλύτερο ύπνο

- Μειωμένα επίπεδα άγχους

- Βελτίωση του ανοσοποιητικού,

- Αύξηση των ενεργειακών σας επιπέδων, τόσο στην καθημερινή όσο και στην αθλητική σας ζωή

- Επιτάχυνση της αναγέννησης

- Mείωση του σωματικούς βάρους

Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε τη δεκάλεπτη άσκηση αναπνοής του  Wim Hof δείτε το παρακάτω video. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.