WELL BEING FITNESS

Ασκήσεις γιόγκα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι από την Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη


Ιωάννα Κολιακουδάκη

23 Δεκεμβρίου 2020

Ασκήσεις γιόγκα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι από την Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη

Θέλετε έναν εύκολο τρόπο για να διατηρείτε το σώμα σας και τη νεανικότητα σας; Η γιόγκα μπορεί να είναι η απάντησή σας.

Η γιόγκα είναι ένας τρόπος άσκησης, που βελτιώνει το κυκλοφορικό, το νευρικό σύστημα, και τους μύες. Οι άνθρωποι όλων των ηλικιών, που κάνουν γιόγκα, δυναμώνουν τα οστά και τους μύες τους,  βελτιώνουν τη στάση του σώματος τους, αναπνέουν καλύτερα, χαλαρώνουν και βελτιώνουν τη γενική υγεία και τη ζωτικότητά τους. Όλα αυτά, με τη σειρά τους, τους δίνουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην φυσική δραστηριότητα που νόμιζαν ότι είχαν χάσει, λόγω της ηλικίας.

H γιόγκα στον 21o αιώνα είναι η διαδικασία αποκάλυψης του εαυτού σας. Είναι ένας τρόπος για να μείνετε ήρεμοι σε έναν ταραχώδη κόσμο. Κατά τη διάρκεια των αιώνων οι  γιόγκι έχουν χρησιμοποιήσει  στάσεις, για να διδάξουν στους μαθητές, πώς να ζουν σε δύο διακριτούς κόσμους: τον σωματικό και τον πνευματικό. 

Για να αντέξετε, τις αλλαγές που συμβαίνουν στον πλανήτη, πρέπει να φροντίζετε το σώμα σας. Η πρόωρη γήρανση είναι μια διαδικασία του 21o αιώνα. Όσοι από εσάς έχετε ασκήσει γιόγκα για χρόνια, έχετε επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης δραματικά. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Επίσης, δεν έχει σημασία τo επίπεδο φυσικής κατάστασης που έχετε. Η γιόγκα είναι εφικτή για όλους. Θα βοηθήσει στην απελευθέρωση της στατικής ενέργειας από το σώμα σας, οι πόνοι θα εξαφανιστούν και το δέρμα σας θα λάμπει. 

Τέλος, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η τακτική πρακτική της γιόγκα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις αντιδράσεις ενός ατόμου με το άγχος, και να ελαχιστοποιήσει  τα επίπεδα της φλεγμονής στο σώμα, η οποία μπορεί να προκαλέσει πολλές από τις ασθένειες της γήρανσης. 

Πατήστε λοιπόν play στο παρακάτω video και ξεκινήστε…

 

Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.