WELL BEING FITNESS

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά την άσκηση


Τζουλιάννα Καρνέζη

12 Οκτωβρίου 2021

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά την άσκηση

Εσείς τι κάνετε μετά την προπόνηση σας; Η ρουτίνα μετά την άσκηση είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση των μυών και για να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια.

Όμως υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε και κάποια που πρέπει να ακολουθείτε.

Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε μετά την άσκηση είναι να μην τρώτε τρόφιμα με πολλά λιπαρά, γιατί επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης σας. Χρειάζεστε κάτι που θα αφομοιωθεί γρήγορα. Μια άλλη συμβουλή είναι να μην κάθεστε ακίνητοι για το υπόλοιπο της ημέρας, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο αν εργάζεστε σε ένα γραφείο. Εάν μετά την προπόνηση είστε καθιστοί όλη μέρα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστείτε. Τέλος, πρέπει να κοιμάστε καλά για να βοηθήσετε το σώμα σας να αναδομηθεί μετά την προπόνηση. 

Τι πρέπει όμως να κάνετε μετά την προπόνηση για να βοηθήσετε το σώμα σας να ανακάμψει και να ξεκουραστεί;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά την άσκηση χωρίζεται σε τρία μέρη. Αρχικά, είναι σημαντικό να τεντώσετε τους ζεστούς μύες σας μέσα σε 30 λεπτά μετά την άσκηση. 

Στο δεύτερο μέρος πρέπει να κάνετε ντους, ώστε να μπορείτε να ξεπλύνετε όλο τον ιδρώτα, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει βακτήρια και μύκητες.

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε ντους, βάλτε καθαρά και στεγνά ρούχα.

Το τρίτο μέρος, είναι ο ανεφοδιασμός. Είναι καλύτερο να τρώτε κάτι με πρωτεΐνη και υδατάνθρακες εντός 30 λεπτών μετά την άσκηση, ώστε να μπορείτε να αναπληρώσετε τη μυϊκή σας μάζα. 

Τέλος μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση. Το νερό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ενέργεια και να μην έχετε κράμπες, ώστε να μπορείτε να ασκηθείτε αύριο χωρίς πρόβλημα. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.