WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

#OhMy40 10 πράγματα που συμβαίνουν στα 40…


Αμαλία Κυπαρίσση

13 Σεπτεμβρίου 2016

...και κανείς δεν σου τα είπε (τουλάχιστον σε εμένα δεν τα είπε).

  1. Τρίχες... αυτές της κεφαλής αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα. Κάπου γύρω στα 40 ανακάλυψα την πρώτη τούφα από άσπρες τρίχες. Και όσο περνάει ο χρόνος, αυξάνονται & πληθύνονται! Αλλά το θέμα δεν είναι τόσο οι τρίχες της κεφαλής (αυτές μπορεί να άσπρισαν και νωρίτερα) αλλά όλες αυτές οι τρίχες που εμφανίζονται από το πουθενά στα πιο ευφάνταστα μέρη (στο πιγούνι, γύρω από τις ρώγες, στο λαιμό, κ.ο.κ.)
  2. Θυμάστε το τραγουδάκι που ‘ντο, που ΄ντο το δαχτυλίδι, ψάξε, ψάξε δε θα το βρεις; Ε ολοένα και κάτι ψάχνω. Συνήθως τη βέρα μου σε απίθανα μέρη του σπιτιού, τα κλειδιά μου, το κινητό μου (αυτό βεβαίως για να είμαι δίκαιη τις περισσότερες φορές το εξαφανίζουν τα παιδιά), το πορτοφόλι μου (ναι καλά διαβάσατε το αφήνω σε κουλά σημεία και μετά το ξεχνάω!) την απόδειξη για να κάνω αλλαγή σε αυτό το φόρεμα που τελικώς δεν μπαίνω….
  3. Τα τσεκ απς… γίνονται όλο και πιο συχνά, όλο και πιο ενδελεχή
  4. Οργάνωση & τάξη… κάποτε η κρεμάστρα ήταν το πάτωμα (από πουλόβερ και κάλτσες μέχρι εσώρουχα έβρισκες θαμμένα κάτω από στοίβες). Τώρα διπλώνεις με μαεστρία και σε χρόνο dt, είναι οργανωμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια τα ράφια στις ντουλάπες και τα συρτάρια σου. Πετάς και ένα αρωματικό μέσα – κάτι σε λεβάντα για να χαλαρώνει και τα νεύρα σου!
  5. Τα mojitos τα βλέπεις πια μόνο στον κατάλογο. Τα αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι... Γκουγκλάρεις πόση ζάχαρη και πόσες θερμίδες περιέχει... Πόσες; 290;;; Κάνεις γρήγορους υπολογισμούς. Με 125 θερμίδες τα 150ml κρασιού πίνεις δυο ποτήρια έρχεσαι στο τσακίρ κέφι και γλιτώνεις και 40 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ θερμίδες... (για το θέμα της ποτοκατάνυξης αγαπητή αναγνώστρια θα επανέλθω ενδελεχώς...)
  6. Πρώτες ρυτίδες... τι πρώτες δηλαδή δευτερότριτες είναι αυτές που βλέπεις στον καθρέφτη. Ξαφνικά αποκτάς ενδιαφέρον για τις νέες αναίμακτες μεθόδους αντιγήρανσης... (ας μην κάνουμε τις ανήξερες, όλες έχουμε διαβάσει ένα αρθράκι, έχουμε ρωτήσει ένα γιατρό, μια φίλη τέλος πάντων!).
  7. Και μια και είμαστε στο θέμα της ομορφιάς... ακόμη και εάν κοιμηθώ όλο το βράδυ εξακολουθώ να φαίνομαι σαν να βγήκα, να ήπια, να ξενύχτησα... Κάποτε μου είχε πει μια μεγάλη γυναίκα πως ότι και να κάνεις τα μάτια και τα χέρια μαρτυρούν την ηλικία σου... Είναι το βλέμμα ... (είναι και οι σακούλες, όχι του σούπερμάρκετ... αλλά αυτές που έχω κάτω από τα μάτια!).
  8. Ξαφνικά οι κοντές φούστες, τα αβυσσαλέα ντεκολτέ, τα κοντά στενά φορέματα με παγιέτα δεν είναι απλώς σέξυ... έχουν τίτλο... M.I.L.F. (ή M.I.L.Fάρα ελληνιστί)
  9. Κοίταζα τον εαυτό μου στον καθρέφτη… παρατήρησα μια ανεπαίσθητη αλλαγή στο μέγεθος της μύτης μου. Μεγάλωσε! Όχι από τα ψέμματα σαν του Πινόκιο αλλά γιατί ξαφνικά αυτά τα ροδαλά μήλα που διέθετα χάνουν την ελαστικότητα τους
  10. Μη μασάς τα 40 είναι τα καλύτερα… μέχρι να γίνουμε 50 δηλαδή….

Άκουσα προσφάτως ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο που είναι σα να γράφτηκε για μένα… “Μες το σπίτι δε μένει κανείς”...θα ντυθώ, θα φτιαχτώ και θα βγω… θα γιορτάσω που έχω στην τσέπη ουρανό. Θα γυρνώ από κει και από εδώ, για μιζέριες δεν έχω καιρό…