WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πείτε αυτό που θέλετε με ένα λουλούδι


2 Μαΐου 2017

pexels-photo-226145.jpeg

Τα λουλούδια αποτελούν έναν τρυφερό τρόπο να εκφράσουμε αυτά που νιώθουμε. Αγάπη, έρωτα ακόμα και να ζητήσουμε συγγνώμη. Τα παλαιότερα χρόνια πίστευαν ότι το κάθε λουλούδι έχει και τη δική του σημασία και έτσι ανάλογα με αυτό που φορούσαν στο καπέλο τους ή στη μπομπονιέρα περνάγανε και ένα συγκεκριμένο μήνυμα στους γύρω τους. Κάτι παρόμοιο πιστεύουμε και σήμερα, αφού χαρίζουμε λουλούδια για να εκφράσουμε τα συναισθήματα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λόγια. Ανάλογα λοιπόν με αυτό που θέλετε να εκφράσετε πρέπει να διαλέξτε και το κατάλληλο λουλούδι.

Διαβάστε επίσης: Αν σας αρέσουν τα λουλούδια θα λατρέψετε αυτές τις φωτογραφίες

Αδιαμφισβήτητα τα τριαντάφυλλα είναι ένα από τα πιο διάσημα λουλούδια που χρησιμοποιούμε για να πούμε σ αγαπώ. Είναι το κατεξοχήν λουλούδι του έρωτα. Με τα κόκκινα να εκφράζουν έντονα συναισθήματα, ενώ υπάρχουν και άλλα χρώματα. Για παράδειγμα τα ροζ τριαντάφυλλα συνήθως τα προσφέρουμε όταν θέλουμε να εκφράσουμε τρυφερά συναισθήματα προς το αντίθετο φύλο, όπως χαρά ή θαυμασμό. Ενώ τα λευκά αντιπροσωπεύουν την αθωότητα, για αυτό και συντροφεύουν πολλές νύφες στο μυστήριο. Επίσης συνδέονται με μια καινούρια αρχή και αποτελούν την ιδανική επιλογή για μια επίσημη χειρονομία, λόγω της κομψότητας που εκπέμπουν.

Εκτός όμως από τα τριαντάφυλλα υπάρχουν και άλλα όμορφα λουλούδια, όπως για παράδειγμα η μαργαρίτα, η οποία θεωρείται χαρούμενο λουλούδι λόγω του ανοιχτού χρώματος. Αν επιλέξετε να κάνετε δώρο μαργαρίτες σημαίνει ότι είστε αισιόδοξοι άνθρωποι και θέλετε να μεταδώσετε αυτή τη χαρά και αισιοδοξία και στους γύρω σας. Και φυσικά αν έχετε σκοπό να ανεβάσετε τη διάθεση του αγαπημένου σας προσώπου, δεν έχετε παρά να του προσφέρετε κίτρινες, ολάνοιχτες μαργαρίτες και θα δείτε ξανά το χαμόγελο στα χείλη του. Εάν από την άλλη μεριά θέλετε να εκφράσετε την πίστη σας και την αληθινή αγάπη, τότε δεν έχετε παρά να προσφέρετε μια ανθοδέσμη κόκκινες τουλίπες ενώ αν θέλετε να σας συγχωρέσει κάποιος χαρίστε του λευκές τουλίπες.

Και φυσικά η λίστα δεν τελειώνει εδώ, αφού υπάρχουν χιλιάδες λουλούδια που μπορείτε να διαλέξετε για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι με την προσφορά λουλουδιών μπορείτε να κάνετε τους γύρω σας χαρούμενους και να δώσετε φως στην ημέρα τους. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.