WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

«Ανεβάζεις» πολλές σέλφι στα social media; Μάλλον έχεις κατάθλιψη!


9 Αυγούστου 2017

selfies.jpg

Η τελευταία σχετική έρευνα έγινε από ειδικούς των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Βερμόντ. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Telegraph οι επιστήμονες δημιούργησαν αρχικά ένα πρωτοποριακό λογισμικό το οποίο μπορεί όπως υποστηρίζουν μπορεί να διαγνώσει έγκαιρα τις πρόωρες ενδείξεις κατάθλιψης σε έναν άνθρωπο, αναλύοντας απλώς τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο Instagram, στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Το πρόγραμμα βασίζεται στο γεγονός ότι η αρνητική ψυχολογική κατάσταση που βιώνει κάποιος αντανακλάται στις φωτογραφίες του. Το λογισμικό αναλύει τις φωτογραφίες που αναρτά κάποιος στα social media και μπορεί σύμφωνα με τους ερευνητές να εντοπίσει τα σημάδια επερχόμενης κατάθλιψης. Αναφέρουν μάλιστα ότι χάρη σε αυτό το λογισμικό μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την επερχόμενη κατάθλιψη, το οποίο μελλοντικά θα μπορούσε να ενσωματωθεί ακόμη και σε εφαρμογή κινητού τηλεφώνου. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.