WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μπορείτε να εντοπίσετε έναν ψυχοπαθή;


25 Σεπτεμβρίου 2017

hannibal-lecter.jpg

Αλλά για ένα μικρό -αν και όχι τόσο μικρό- αριθμό ατόμων, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Είναι άνθρωποι δεν νιώθουν τύψεις ούτε συναισθάνονται τους άλλους, τα συναισθήματά τους είναι πολύ ρηχά. Σε ακραίες περιπτώσεις, μάλιστα, μπορεί να μην ενδιαφέρονται καν αν ζείτε ή πεθαίνετε. Αυτοί οι άνθρωποι ονομάζονται ψυχοπαθείς. Και μερικοί από αυτούς είναι βίαιοι εγκληματίες, δολοφόνοι. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι όλοι το ίδιο.

Ο ψυχολόγος Ρόμπερτ Χαρ είναι καθηγητής εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά και δημιουργός του PCL-R, ενός τεστ ψυχολογικής αξιολόγησης, που χρησιμοποιείται για να διαγνωστεί αν κάποιος είναι ψυχοπαθής. Ο Χαρ μελετάει άτομα με ψυχοπάθεια δουλεύοντας μαζί τους σε φυλακές και αλλού: «Με εκπλήσσει, όπως και όταν ξεκίνησα πριν από 40 χρόνια, πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι συναισθηματικά τόσο αποσυνδεδεμένοι ώστε να θεωρούν ότι οι άλλοι άνθρωποι είναι αντικείμενα που πρέπει να χειραγωγούνται και να καταστρέφονται χωρίς καμία ανησυχία», δήλωσε στην βρετανική Telegraph. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.