WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί το Facebook είναι τόσο εθιστικό;


24 Οκτωβρίου 2017

facebook.jpg

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Daily Mail δύο καθηγητές εφαρμοσμένης γλωσσολογίας του Open University του Λονδίνου εκπόνησαν την πιο πρόσφατη μελέτη για την χρήση του Facebook. Οι δύο ερευνητές υποστηρίζουν ότι η αιτία που οι χρήστες είναι εθισμένοι στο Facebook είναι ότι απλώς θέλουν να παρακολουθούν την ζωή των ατόμων που έχουν κάνει φίλους στο  δίκτυο αυτό και να τους κριτικάρουν σιωπηλά, από απόσταση.

«Για τον ιδρυτή και τα στελέχη του Facebook οι άνθρωποι θέλουν να είναι μέρος του Facebook επειδή αυτό το κοινωνικό δίκτυο τους δίνει την δυνατότητα να χτίσουν κοινότητες και να φέρουν πιο κοντά τον κόσμο. Η άποψη τους είναι ότι η δυνατότητα που προσφέρει το Facebook να συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν πληροφορίες και διάφορα δεδομένα ενισχύει τους ανθρώπινους (φιλικούς) δεσμούς. Φαίνεται όμως ότι αυτή είναι μια εξιδανικευμένη ιδέα για τα κοινωνικά δίκτυα και το Facebook ειδικότερα. Μελετώντας τι πραγματικά κάνουν οι χρήστες του Facebook, πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και πώς αισθάνονται όταν βλέπουν τι κάνει ή τι λέει κάποιος διαδικτυακός τους φίλος διαπιστώνουμε ότι η αλήθεια είναι πιο περίπλοκη. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.