WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να εντοπίσετε τους αληθινούς φίλους


27 Ιανουαρίου 2018

pexels-photo-590510.jpeg

Ωστόσο δεν είναι όλοι οι φίλοι αξιόπιστοι, μόνο οι αληθινοί αξίζουν την εμπιστοσύνη μας. Ο διάσημος συγγραφέας, Elbert Hubbard, είπε κάποτε: «Ένας φίλος είναι κάποιος που ξέρει τα πάντα για σένα και ακόμα σε αγαπάει». Επίσης η επιστήμη υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι χωρίς φίλους ζούνε λιγότερο σε σχέση με εκείνους που έχουν αποκτήσει αληθινούς φίλους.

Διαβάστε εδώ: 6 φράσεις για να καταλάβεις ότι σε απατάει

Οι εγωιστές, οι συμφεροντολόγοι και όσοι έχουν μοναδική τους μέριμνα την εξυπηρέτηση του εγώ τους δεν μπορούν να κατανοήσουν το μέγεθος της πραγματικής φιλίας. Νομίζουν ότι είναι φίλοι αλλά στην ουσία αυταπατώνται. Γι αυτό και πρέπει να δημιουργούμε φιλίες μετά από βαθειά και ώριμη σκέψη και να έχουμε προς το φίλο μας ανοχή και επιείκεια. Πολλές φορές βλέπουμε ότι ο καλός φίλος αξίζει περισσότερο από τους συγγενείς μας. Το συγγενή τον επιβάλλει η φύση, ενώ το φίλο τον διαλέγει η ψυχή μας. Οι πραγματικοί φίλοι έχουν τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια ιδανικά και οραματίζονται τον ίδιο ουρανό.

Οι αληθινοί δεν…

Δεν κουτσομπολεύουν πίσω από την πλάτη σας. Αν ζητήσετε από έναν πραγματικό φίλο να κρατήσει ένα μυστικό δεν θα το αποκαλύψει σε κανέναν και θα το κρατήσει για πάντα κρυφό

Δεν σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας. Επικοινωνούν με λόγια καλοσύνης, όχι σκληρότητας. Επικεντρώνονται στις ομοιότητές σας, όχι στις διαφορές σας. Μιλούν για τα θετικά σας, όχι για τα μειονεκτήματά σας.

Δεν έχουν εμμονή με τον εαυτό τους. Οι αληθινοί φίλοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το πώς νιώθετε και το κυριότερο είναι οι καλύτεροι ακροατές.

Δεν σας αποθαρρύνουν από την επιδίωξη των στόχων σας. Οι αληθινοί φίλοι προσφέρουν εποικοδομητικές, χρήσιμες συμβουλές που σας εμπνέουν να γίνετε μια καλύτερη έκδοση του εαυτού σας.

Δεν κοιτάζουν το παρελθόν σας. Οι αληθινοί φίλοι δεν ενδιαφέρονται για το παρελθόν σας, όσο πολύχρωμο ή σκοτεινό μπορεί να είναι. Αντιθέτως σας υποστηρίζουν και εκφράζουν την εκτίμησή τους.

Δεν ζηλεύουν την επιτυχία σας. Οι αληθινοί νιώθουν ευτυχισμένοι με την επιτυχία σας και σας εκφράζουν τον θαυμασμό τους. 

Μόνο μέσω της αγάπης θα μπορέσουμε να ανιχνεύσουμε την αιώνια αλήθεια. Από το γλυκό αυτό συναίσθημα των ανθρώπινων συναισθημάτων οφείλεται  η ύπαρξη ενός άλλου ιερού δεσμού, με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους και δεν είνια άλλο από την αληθινή φιλία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.